Кметът на с. Изгрев Й. Китанов пред дилема да организира или не събор на 6 септември, шефът на РЗИ го заплашил с глоба 10 хил. лв.

31 Август 2021 | 09:52
2 коментара
Общество

Пред тежката дилема да организира или не традиционния събор на 6 септември е кметът на благоевградското село Изгрев Йордан Китанов.

Заради пандемията миналата година празникът на селото не се състоя и местните жители от средата на август настояват да не се пропуска за втори път съборът. Притесненията на управника обаче са заради категоричното предупреждение на шефа на Регионалната здравна инспекция д-р К. Калоянов, че ако до 2 седмици след празненството в селото се появи огнище на Ковид, ще го държи лично отговорен и ще му наложи персонална глоба от 10 000 лв.

Динамичната ситуация около разпространението на коронавируса в страната с увеличаване броя на заразените през последните седмици също накланят везните, още повече че не е ясно дали до края на седмицата здравното министерство няма да наложи ограничения на масовите мероприятия в цялата страна. Айдаровци обаче контрират с обявения от общината предстоящ рокфест в село Дъбрава, насрочен на 10 и 11 септември, и питат защо в Дъбрава може, а в Айдарово не?!

„Организацията на събор изисква ангажиране на оркестър, осигуряване и монтиране на сцена, маси и пейки, скара-бира, купуване на безалкохолни, салати…“, изброява Й. Китанов ангажименти, които не може да се случат за един ден и от днес за утре. Съветът, който му дал кметът на общината Илко Стоянов, е да започне подготовката на събитието, но да изчака решенията от първото заседание на кризисния щаб, който той свиква в сряда.

В петък след обяд селският управник е пуснал искане до общинската фирма „Биострой“ за измиване на централната улица и площада в с. Изгрев, направил е доклад до Второ полицейско управление за предстоящо масово събитие с искане на охрана и е направил заявка за финансиране на събор в деловодството на общината за отпускане на полагащите се за тази цел 1000 лв. за големите села в общината. Ако здравните власти в страната не наложат ограничения за масови събирания, площадът в с. Изгрев ще събере местните хора и гости на 6 септември.в.Струма

Добавени коментари

Dambata публикува:
31 Август 2021 | 14:02
Кмете направи си събора и ако стане фал бившо ченге си знаеш как стават нещата???
НАПРЕД БЕЗ СТРАХ публикува:
31 Август 2021 | 10:54
ДАНЕ НЕ СЕ ПЛАШИ ПАРТИЯТА НА СЛАВИ КЕ ТЕ СПАСИ ДАВАЙ НАПРЕД БРАТКО

Добавете Вашия коментар

TOP