Кметът на община Банско Георги Икономов присъства на тържествено честване 180 години от освещаването на църквата „Св. св. Петър и Павел“ в Добринище

29 Юни 2015 | 17:12
0 коментара
Култура
Кметът на община Банско Георги Икономов присъства на тържествено честване 180 години от освещаването на църквата  Св. св. Петър и Павел  в Добринище

Кметът на община Банско Георги Икономов присъства на тържествено честване 180 години от освещаването на църквата „Св. Св. ап. Петър и Павел“ в Добринище, съобщиха от пресцентъра на община Банско.

На един от най-светлите християнски празници – Петровден, бе отбелязана 180 - годишнината от освещаването на църквата „Св. Св. ап. Петър и Павел “ в град Добринище. В присъствието на кмета на общината Георги Икономов, кмета на Добринище Китан Галчев, председателя на Общински съвет – Банско,  общински съветници и  десетки миряни Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим отслужи тържествена литургия и благослови присъстващите.

В църковната служба се включиха и свещеници от област Ярисо, Гърция, която е в непосредствена близост до Света гора. По повод годишнината, самодейците от читалище „Димитър Благоев“ поднесоха на жителите и гостите на града  богата празнична програма.

     На днешния празник, в местността Петрева цръква над с. Кремен, се състоя и курбан за здраве на всички жители на селото.

Добавете Вашия коментар

TOP