КАК ДА ОТСЛАБНЕМ СЛЕД НАТРУПАНИТЕ КИЛОГРАМИ ПРЕЗ ЗИМАТА: Зелена пролетна диета (ПРИМЕРНО МЕНЮ)

11 Април 2022 | 12:28
0 коментара
Любопитно
КАК ДА ОТСЛАБНЕМ СЛЕД НАТРУПАНИТЕ КИЛОГРАМИ ПРЕЗ ЗИМАТА: Зелена пролетна диета (ПРИМЕРНО МЕНЮ)

Пролетта вече започна и лятото не е далеч. Ако зимните месеци сте натрупали излишни килограми, сега е времето да започнете да се подготвяте да влезете в любимите къси панталонки и бански. Пролетта е най-подходящият сезон да заложите на пресни зеленчуци и зеленина в диетата си. 

Увеличаването на приема на зеленчуци в дневното ви меню носи няколко предимства. Те са нискокалорични. Това определено ще ви е от полза при свалянето на излишните килограми. Колкото и голяма купа със салата да изядете, много трудно ще приемете повече от 300-400 калории. Порция зелена салата с чери домати, краставици, червен лук и маслини е под 300 калории. Същото важи и ако заложите на зелена салата с ягоди, синьо сирене и орехи. Свежата салата с домати, яйца и сос от целина ще добави едва около 200 калории към дневния ви прием. Салатата е една от най-добрите храни за отслабване в света, защото ще ви насити и ще ви накара да се чувствате сити часове след като я изядете. Ако я хапвате преди основното ястие, тя ще ви насити и така ще погълнете по-малко калории като цяло.

Всички пролетни зеленчуци са изключително богати на фибри. Те са основен елемент от ефективния план за хранене при отслабване. Диетичните фибри помагат за нормализиране на функцията на храносмилателната ви система. Това пък води до забързване на метаболизма ви. Диетичните фибри помагат и за премахване на токсините от тялото. Артишокът е една от най-мощните храни с високо съдържание на фибри за отслабване. Един варен среден артишок съдържа цели 10,7 грама фибри. Аспержите също трябва да влязат в менюто ви. Само 4 копия варени аспержи съдържат 1,2 грама фибри. Бонус са и противовъзпалителните фитонутриенти на растението и антиоксидантите, насърчаващи здравето.

Богат на протеини за изграждане на мускули, засищащи фибри и витамини А, С и К, спанакът е един от най-здравословните зеленчуци. Той съдържа и мощни съединения, потискащи апетита, наречени тилакоиди. Добавете спанака в сутрешния си омлет или ястията през целия си ден и ще почувствате, че апетитът ви започва да изчезва.

Глухарчетата са пълни с фибри, антиоксиданти, витамини и минерали. Те имат и друго полезно свойство - също така са добър диуретик. Това означава, че глухарчетата помагат на тялото ви да се отърве от излишните течности и да ви помогнат за премахване на наднорменото тегло. Те имат и други полезни свойства. Според проучванията това зелено растение предпазва от затлъстяване, както и от депресия, умора, проблеми с имунната система. Копривата също е мощен диуретик. Може да я приемате като горещ чай за прочистване на черния дроб и освобождаване на тялото от излишните течности.

Примерно меню:

Ден 1
Закуска – тост с авокадо 
Обяд – супа с коприва и ориз
Междинно хапване - ябълка
Вечеря – скариди с броколи

Ден 2
Закуска – овесени ядки с плодове
Обяд – пилешко с аспержи 
Междинно хапване – котидж сирене с плодове
Вечеря - салата с листа на глухарче 

Ден 3
Закуска – омлет със спанак
Обяд – спаначени кюфтета
Междинно хапване – смути
Вечеря - зелена салата с ягоди, синьо сирене и орехи

Добавете Вашия коментар

TOP