Журналисти протестират пред БНР в защита на свободата на словото

26 Септември 2019 | 15:03
0 коментара
Общество

Журналисти от български медии се събраха днес пред сградата на общественото радио на протест под мотото „Да дадем сигнал“ в защита на свободата на словото, пише Nakratko.bg.

Протестът е заради опита за сваляне от ефир на журналиста Силвия Великова и последвалото безпрецедентно петчасово спиране на сигнала на Българското национално радио (БНР) на 13 септември.

Прекъсването на ефира също беше посрещнато с протест, по време на който и.д. директорът а програма „Хоризонт“ Николай Кръстев подаде оставка, след само ден на поста, поемайки изцяло отговорността за решението на Великова.

По инициатива на организаторите на акцията – неправителствената организация Асоциация на европейските журналисти в България, събралите се направиха жива верига по протежение на бул. „Драган Цанков“, която трябва да стигне до Телевизионната кула. „Нека заедно пренесем сигнала от радиото до кулата, а от там към цяла България и Европа“, призовават журналистите.

 Чувствам се предадена и то от колега , защото директорът на БНР Светослав Киостов е найш колега, но за трите месеца от избирането му, се обърна срещу нас, коментира пред „Дневник“ Маргарита Петрова от програма „Хоризонт“.

Добавете Вашия коментар

TOP