Жители на Симитли отново излизат на протест на пътя за Банско

05 Май 2022 | 14:37
4 коментара
Общество
Жители на Симитли отново излизат на протест на пътя за Банско

Жители на Симитли излизат тази вечер на втори граждански протест. Причината е забавеното пускане в експлоатация на новия и напълно готов мост между квартал „Ораново“ и центъра на града, както и заради липсващите мантинели по пътя Полето-Брежани.

Протестиращите ще започнат да се събират след 18.30 часа на пътя при разклона за курорта Банско. Миналата седмица хиляди жители на общината блокираха за кратко ПП Е-79 при разклона за Банско в знак на протест срещу бездействието на институциите. Те бяха категорични, че ще протестират, докато проблемите им не бъдат решени. Протестът се организира в социалните мрежи.

Не е изключено и тази вечер да се стигне до блокада на пътя за Кулата и на шосето за Банско. Новият мост се вдигна на мястото на старото съоръжение, което е строено от немски войници и бе компрометирано, имаше риск да рухне. По новия мост движението ще бъде двупосочно, има пешеходна зона от двете страни, както и енергоспестяващо LED осветление. От АПИ обаче бавят издаването на Акт 16 повече от месец.

Добавени коментари

:) публикува:
06 Май 2022 | 12:49
Пияното кметче не е ли заплодил още някоя невеста по мегдана:))))
Оранец публикува:
05 Май 2022 | 16:34
Искаме си моста!!!!
Fff публикува:
05 Май 2022 | 15:00
Георесурс е на Стефан, т.е и на Поли де. Бая пари се откраднаха покрай тая фирма А тия двамата лепилари дето го раздават тежко само трохите за тех
Браво публикува:
05 Май 2022 | 14:49
Да протестираме и и за откраднатите пари от ГЕРБ раздадени авансово за магистралите, защо вече не се говори за това, явно Бойко ги изплаши много да не дърдорят новите глупави управници, фирма георесурс на кмета срещу взе авансово пари

Добавете Вашия коментар

TOP