Иван Янев за пороя в Петрич: Каквато и да е инфраструктура няма как да поеме такива големи валежи за толкова кратко време

06 Септември 2022 | 16:57
1 коментара
Общество
Иван Янев за пороя в Петрич: Каквато и да е инфраструктура няма как да поеме такива големи валежи за толкова кратко време

Голямо количество дъжд съсипа инфраструктурата на град Петрич. Оказа се, че метеорологичната станция на Иван Янев в кв. “Виздол” е отчела малко над 50 литра на кв. м. за час, което при нормален валеж е равностойно на месечна норма.

“Вчера след 00:00ч. от югозападно от Петрич навлиза силна буря. За по-малко от час са паднали 50 литра кв.м., целия валеж от бурята е 57 литра на кв.м. което е за валеж от времетраене 55-60 минути е адски много. Точно за това са и щетите по инфраструктурата. Каквато и да е инфраструктура няма как да поеме такива големи валежи за толкова кратко време.” сподели Иван Янев.

Сравнение с валежите от декември, които бяха 270 литра на кв.м. за две денонощия, този път бяха 57 литра на кв.м. за час.

Оказа се, че град Петрич е най-засегнатото населено място от региона. Като и щетите не са никак малко. В района на Сандански са паднали 30 литра на кв.м. в рамките на 3-4 часа.

 

Източник: ТВ ЗАПАД

Добавени коментари

Да бе,да! публикува:
06 Септември 2022 | 20:28
Само един може да ви спаси от "толкова големи валежи" и това е Тиквата от Банкя!Той е близък с Господа и може да направи и невъзможното за вас,но явно сте го разочаровали и ви е сърдит като на Благоевград!

Добавете Вашия коментар

TOP