Иван Цветков и Съни Дяков водят Лудогорец

23 Октомври 2023 | 15:51
0 коментара
Спорт
Благоевград
Иван Цветков и Съни Дяков водят Лудогорец

Иван Цветков и Светосляв Дяков проведоха поредната тренороекз на Лудогорец. Бившите футболисти на Пирин поемат шампионите, но само до намирането на нов наставник, след освобождаването на Ивайло Петев. Иначе Георги Дерменджиев ще се завърне в Лудогорец като старши треньор, съобщава БТА.

Дерменджиев наследява Ивайло Петев начело на орлите и по този начин той се завръща след 6 години. От досегашния треньорски щаб си тръгват и голяма част от асистентите на Петев, като остава Светослав Дяков. Лудогорец (Разград) завърши вчера 0:0 като гост на Арда (Кърджали) в 14-ия кръг на Първа лига и изостава на 6 точки от върха. Отделно от това, лудогорци имат и два мача, които могат да ги изстрелят наравно с лидера Локомотив (Пловдив). Но пропуснатата победа в Кърджали не е основната причина за треньорската смяна.

Недоволството срещу Петев изкристализира в два момента и това бяха европейските мачове с Олимпия (Любляна) и с датския Нордселанд. Срещу словенците Лудогорец отпадна нелепо в Шампионската лига, а срещу датчаните претърпя най-тежкото си поражение – 1:7.

Очакванията са до края на деня от Лудогорец да обявят промените на треньорския пост. Лудогорец в четвъртък гостува на Фенербахче в турнира на УЕФА Лига на Конференциите и от клуба имат няколко дни, за да внесат новия договор в европейската централа, за да може Дерменджиев да води отбора от резервната скамейка.

68-годишният Георги Дерменджиев попада в Лудогорец през 2011-а година като асистент на Ивайло Петев и в продължение на три години изпълнява тази функция. През 2014-а е старши треньор и остава до такъв до 31-и май 2015-а година, като за втори път ги вкарва в групите на Шампионската лига.

Шест месеца по-късно след напускането си, е върнат за втори път като старши треньор и периодът му приключва през 2017-а. Следват негови периоди в Левски (София) и националния отбор на България. На 1-и декември 2020-а година е уволнен от поста национален селекционер.

 

 

Добавете Вашия коментар

TOP