Хотелиери от Банско на бунт срещу "Юлен"! Иван Обрейков: Няма безплатен обяд!

05 Март 2017 | 09:24
17 коментара
Общество

Хотелиери от 3 хотела в Банско се вдигнаха на протест, след като концесионерът „Юлен” отряза свободния достъп до паркинга на началната лифтена станция. Вече бусовете на хотелите ще трябва да плащат даже само за влизане, а официалната причина – „копърки”, които возели туристите директно до ски зоната по времето, когато опашката за лифта била най-голяма.

В резултат семейства с деца и ски екипировка ходят по половин километър, за да стигнат до лифта.

„Недопустимо е през март изведнъж да се затвори бариерата и да се каже на туриста „До тук!”, коментира една от недоволните. Тя посочи, че при връщането районът пред паркинга се пълни с хора, сред които – и деца и има риск от инциденти.

Представителят на „Юлен” Иван Обрейков обясни, че с новите мерки е била пресечена незаконната дейност на паркинга, а хотелиерите трябва да плащат по 5 лв. на ден за неограничен брой влизания на бус и по 12 лева за половин ден престой. „Има 50 хотела, които си купиха в началото на сезона паркоместа”, посочи той и се обърна към хотелиерите с думите: „Няма безплатен обяд!”.

Те на свой ред посочиха, че в Банско има големи хотели, за които това не е сериозен разход, но не такова е положението с малките и семейни обекти, които често возят по един човек до лифта. Хотелиерите заплашиха, че ще „пренасочат” туристите към други курорти, ако „Юлен” продължава да не ги чува.

На този фон се развива и друг пряко свързан с Банско сюжет - точно преди началото на почивните дни МОСВ взе решение, с което се ускорява влизането в сила на плана за управление на Национален парк "Пирин". Според еко организации, спорният текст ще доведе до сериозно разширяване на ски зоната и възможност за сеч на голям процент от горите. Подготвят се и протести през утрешния ден, съобщава БТВ.

Добавени коментари

@ публикува:
05 Март 2017 | 21:35
и да ги возят до където и да е, туриста си плаща картата за лифтовете и си е прецакан от всякъде, играта е друга и ще излезе не така както ни я представят в момента
ФЕН НА ЮЛЕН публикува:
05 Март 2017 | 20:34
Евала на Юлен,борци за почтен и честен бизнес,адмирации за тях Само не се сещам дали и кога са.платили и един лев данъци и такси било на държава,било на община
До "Мърши"-те публикува:
05 Март 2017 | 18:31
Много си прав,приятелю!Икономов няма нищо общо с града.Той е никой.Той е спуснат от небото и нищо друго не го интересува освен да печели от "Юлен" и Цеко!А на избирателите -майната им!За тех ще се грижи Бего!Оти Яне е рекъл.
Златаре публикува:
05 Март 2017 | 17:22
По противен от обрейков нема на земята. цяло банско го мрази тоя червей
Мърши публикува:
05 Март 2017 | 17:20
Какво общо Икономов тука че не моа а се сета? Дейба и мършите долни
Ванчик публикува:
05 Март 2017 | 12:15
Икономов боклук нещастен си ти
Успокоение публикува:
05 Март 2017 | 11:39
Прочетете три статии по-надолу и се успокойте!"ГЕРБ поема ангажимента,че като дойдат на власт,ЩЕ БЪДЕ ИЗГРАДЕН вторият кабинков лифт в Банско,за да помогнат за развитието на района"...бре,бре,бре!Какви сладки приказки.До сега не бяхме чували такива.Дано по-често има избори,та да ни галят ушите с такива и други обещания-едни от други по-хубави!
Тути фрути публикува:
05 Март 2017 | 11:33
Абе Банскалий сами,че си изеда главите.
neotralen публикува:
05 Март 2017 | 11:07
I SUS KAKVO VIE VINOVENM CEKO MINEV NEGO ZASHTITAVAM NO 4OVEKA VLAGA PARI A TEA OT TAKA NARE4EN PROTEST POLOVINATA SA BEZ XOTELI ISKAT SAMO DA LAPKAT PARI4KI NA GURBA NA DRYGITE BEZ DA PLASHTAT DANUCI I DA SI PRAVQT 4ERNI KYRSOVE
Правилно! публикува:
05 Март 2017 | 10:57
Безплатен обяд има!Но за вас.За всички други не само,че не е безплатен,но и доста скъп!Качихте се на главите на хората,не без помощта на община Банско.Нямате ни срам,ни очи,ни мярка! Такива народът нарича "разбойници".И те заслужено са точно такива!
Банско публикува:
05 Март 2017 | 10:50
Най-много пари от Цеко боклука дърпат продавачите на дрога Гипсовете.Техни са фриичетата бусовете и те определят кой да плаща и кой не.Тумбе и Ванчик са боклуци пълни и нямат много глас те са пионки но със самочувствие.А очиларкото Цеко Минев направи нас местните да не можем да отидем на ски в нашта си планина.Цеко пумяр долен изчезвай от Банско заедно със кучетата около теб!
Цеко публикува:
05 Март 2017 | 10:42
Цеко да си собере багажа и да си оди не е само тои с пари таквия като него че се наидаа . да си собере и подлогите с аудита
Петров публикува:
05 Март 2017 | 10:02
Престанете да говорите глупости и да хулите. Неможе някой да влага милиони левове а други да искарват пари на негов гръб. Престанете с зависта и клеветите по нечий адрес .
Цеко Минев публикува:
05 Март 2017 | 09:53
Цеко Минев е Бог и ще си прави каквото си пожелае в Банско. представяте ли си ако бяха избрали кмета от сдружение "Бъдеще за община Банско"- Михаил Рахов какво щеше да се случи с банско и банскалии? Щеше да сте роби на цеко минев, да плащате въздух да дишате в собствения си град.
ЯНка публикува:
05 Март 2017 | 09:47
И Янка Раова се е изтъпанчила най-отпреди, цял живот на убава длъжност, кражба на пари от разни програми, нищо не направи за Банско ама се е отишла на протест. Янко, не те е ле срам да си толкова безочлива
Неутрален публикува:
05 Март 2017 | 09:44
Малин Бистрин си нема нищо общо със случая, немой да лаеш срещу него псе мършаво. До некъде требува да се спрат нелегалните превозвачи в Банско, сульо и пульо си накупи бусове и почна да вози туристи, една яка проверка на НАП и ДАЙ в Банско и ще останат само 20тина буса, само тия дека си плащат за превозвачи, другите са незаконни, има от Бургас, Ямбол и цало Банско вози нелегално. Същото е и с хотелите и частните квартири, пълно е с нелегални мошеници.
MASHALA BISTRIN публикува:
05 Март 2017 | 09:32
MALIN BISTRIN E NAI PROKLETOTO DOLNO CHOVECHE V BANSKO TOI I MACUREV IMAT BUSOVE KOPARKI DETO IZVOZVAT HORATA DO PISTATA NO ZA PARI I SEGA POSTREKAVA HOTELIERITE DA PROTESTIRAT TOVA E GNUSNA SHEMA NA OBSHTINSKIQ SYVETNIK

Добавете Вашия коментар

TOP