Гол в продължението лиши България от успех на старта на Лигата на нациите

03 Септември 2020 | 23:59
0 коментара
Спорт

Тимът на България не успя да запише дебютен успех в откриващия си мач от Лигата на нациите, след като допусна късен изравнителен гол и завърши наравно 1:1 с Република Ирландия.

Пред празните трибуни на Националния стадион “Васил Левски” първият удар към една от двете врати беше отправен от Галин Иванов, който засече с глава центриране на Страхил Попов, но изпълнението му не представляваше опасност за стража на ирландците Дарън Рандолф. Ирландия стигна до най-добрата си възможност чрез Аарън Конъли, който не можа да се възползва от грешка на Кристиан Димитров при изнасянето на топката. Спас Делев и Тодор Неделев пък имаха най-добрите възможности за гол за “лъвовете”, като въпреки по-голямото притежание на топката, гостите така и не отправиха точен изстрел до почивката по посока вратата на Георги Георгиев. В края на първата част Калъм О’Дауда стреля встрани от добра позиция.

Второто полувреме започна с по една добра ситуация и пред двамата вратари, преди Божидар Краев да изведе “трикольорите” до преднина в 56-та минута. Ирландците понатиснаха в търсене на изравнително попадение, но с изключение на едно опасно подаване в наказателното поле, рядко притесняваха Георгиев. Влезлият като резерва Бирсент Карагерен можеше да покачи на 2:0, но ударът му мина встрани от вратата на Рандълф. В третата минута на добавеното петминутно продължение ирландците стигнаха до точката след гол с глава на техния капитан Шейн Дъфи, който остана непокрит и направи безпомощен Георгиев.

Така, България пропусна да започне с успех тазгодишното си участие в Лигата на нациите. Възпитаниците на Георги Дерменджиев ще гостуват в следващия си мач на Уелс в неделя. Тимът стартира с победа в лига Б, група 4 над Финландия с 1:0 след късната интервенция на Кийфър Мур.

Всички останали резултати:
Лига А, Група 4:
Германия – Испания 1:1
Украйна – Швейцария 2:1
Лига Б, Група 3:
Русия – Сърбия 3:1
Турция – Унгария 0:1
Лига С, Група 3:
Молдова – Косово 1:1
Словения – Гърция 0:0.

Лига Д, Група 1:

Латвия – Андора 0:0

Фарьорски острови – Малта 3:2. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP