Футболист на „Беласица“ легна на операционната маса, вместо да замине на гурбет в чужбина

10 Декември 2021 | 08:40
0 коментара
Спорт
Футболист на  Беласица  легна на операционната маса, вместо да замине на гурбет в чужбина

Футболистите на “Беласица” излизат от днес във ваканция с последна тренировка за календарната година. Първото зимно занимание е насрочено за 6 януари.

Наставникът на отбора Николай Николов-Чезето довери, че ще настоява за поне 6 контроли през паузата, засега са договорени две – с “Миньор” /Перник/ на 30 януари по време на на лагера на чуковете в Сандански, и на гости на “Пирин” /ГД/ на 12 февруари. Вчера защитникът на петричани Александър Смилков претърпя успешна операция в столична клиника. Интервенцията се наложи заради скъсан латерален менискус на коляното. Първомаецът получи травмата при загубата с 1:2 от “Гранит” във Владая в началото на октомври. След известна почивка опита да се върне на терена в последните есенни мачове, но след като отбеляза първия гол за победата срещу “Ботев” в Ихтиман в последния  есенен кръг, се наложи принудително да бъде заменен заради обострените болки в травмираното място. Преди седмица той е заявил пред ръководството на клуба, че смята да спира с футбола и да работи в чужбина, но при сегашните обстоятелства все още умува за окончателното си решение.

След дълги колебания нападателят Лъчезар Дафков все пак напусна комитите, но още не е наясно къде ще продължи да играе през пролетния полусезон. Офанзивният полузащитник Кирил Киров пък кара проби в “Локомотив” /Пд/. Юношата на “Левски” пристигна на ст. “Цар Самуил” през лятото и се отчете с четири попадения за бяло-червените, макар че обикновено влизаше на смяна след почивката. Сега е решил да опита късмета си на Лаута по примера на предшественика му на неговия пост в „Бела“ Айвън Ангелов, също кадър на столичните сини. В мъжкия тим на петричани бяха качени неколцина местни таланти от школата, с чиито качества Чезето пожела да се запознае от първа ръка.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP