Фургон литна пред "Пирогов", захлупи "Мерцедес"!

18 Януари 2023 | 16:45
0 коментара
Общество
Фургон литна пред Пирогов, захлупи Мерцедес!

Ураганният вятър направи куп поразии в столицата в сряда.

Той буквално вдигна във въздуха и преобърна като перце фургон пред „Пирогов”, съобщи NOVA.

Фургонът е паднал върху паркиран в близост "Мерцедес". За щастие в колата по това време не е имало хора и инцидентът се е разминал без пострадали.

 

 

NOVA

 

Същевременно на места се образуваха огромни задръствания, заради прекъснало захранване на светофари, а на едно от училищата бурята успя да откърти мазилката, предизвиквайки предпоставка за ужасен инцидент.

Общо 128 сигнали за паднали дървета, клони, огради, ламарини, билбордове са отработили до момента екипите на столичната пожарна, дирекция "Аварийна помощ и превенция", както „Зелена система“ на Столична община. Всички екипи продължават работа на терен.

Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Към 15.30 ч. от системата 112 са постъпили около 470 сигнала. Те са предимно за паднали или наклонени дървета и счупени клони в различни райони на София.

Според данни на Националния институт по метеорология и хидрология поривите на вятъра в отделни квартали на столицата са достигнали между 20-25 м/секунда. За София е обявен оранжев код за силен вятър. Най-силни са били поривите към 11 ч. в южните квартали на града.

Към момента градският транспорт изпълнява обичайните си маршрути.

Добавете Вашия коментар

TOP