Ексшефът на хирургия в санданската болница д-р Г. Алексиев се мести в онкоболницата в Благоевград

19 Август 2019 | 10:36
0 коментара
Общество

Напусналият санданската болница след серия скандали и протести шеф на хирургия д-р Георги Алексиев изненадващо, след близо половин година работа напусна и Пета градска болница в София. Д-р Георги Алексиев ще започне работа в онкологичната болница в Благоевград. Това съобщи той лично вчера в Сандански, където преглеждаше пациенти в кабинета си в хотел “Панорама”.

На въпрос каква е причината да напусне Пета градска болница д-р Г. Алексиев заяви: „За моите пациенти от Югозападна България е доста трудно да пътуват до София. А и моите приятели са в Сандански, аз от 12 години живея в града със семейството ми. Вече и малкият Георги има нужда от това баща му да е до него. Решението взех малко трудно, но това е моят избор”, каза д-р Г. Алексиев и допълни, че до края на месец август изтича едномесечното предизвестие и от 1 септември той започва работа в хирургичното отделение в болница „Свети Мина” в Благоевград. „Спазил съм всички срокове съгласно Кодекса на труда”, категоричен бе той.

Както “Струма” писа, д-р Г. Алексиев напусна болницата в Сандански на 27 декември 2018 г., след като управителят на Югозападна болница д-р Илия Тонев прекрати договора му след изтичане на тригодишния му мандат като завеждащ хирургично отделение. В негова подкрепа бяха организирани няколко протеста и митинги, но след проведено извънредно заседание на Общинския съвет в Сандански д-р Г. Алексиев обяви, че напуска санданската болница доброволно.

След като изтече предизвестието му, той започна работа в софийската Пета градска болница, а сега се мести в онкоболницата в Благоевград, за да съкрати със 100 км разстоянието до семейството си в Сандански./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP