Екс кметът на Банско Г. Икономов остава общински съветник, четирима служители и двамата зам. кметове напускат властта

05 Ноември 2019 | 17:37
25 коментара
Политика

Четирима общински служители от екипа на досегашния кмет на община Банско Георги Икономов са подали оставки.

Информацията бе потвърдена от временно изпълняващия длъжността кмет Асен Кирицов, който отказа да ги назове поименно, но уточни, че оставките са шест – с неговата и тази на колегата му, другия заместник-кмет Ивайло Ръхов, които също напускат администрацията. „Да, има подадени молби. Засега четири, ако не броим моята и тази на колегата”, каза Кирицов и допълни, че е възможно да има още оставки.

Освен двамата заместник-кметове оставки са хвърлили още Райна Зайкова – началник отдел „Хуманитарни дейности“, Силвия Терзиева – главен експерт в отдел „Култура“, и Радослава Кирицова – експерт в отдел „Обществени поръчки и проекти“. Имената им са спрягани от местните сред най-верните поддръжници на Георги Икономов.

Дали ще има и други оставки, и колко, ще стане ясно тепърва. Според местните секретарят на общината Владимир Кушлев също ще бъде сменен.

Досегашният кмет Георги Икономов няма да напуска ГЕРБ и няма да се отказва от мястото си на общински съветник, както направи колегата му в Благоевград Атанас Камбитов.

„Няма да напусна ГЕРБ, оставам си член на партията и оставам общински съветник. Все пак това са едни избори. На много места са губили, а на нас в Банско ни е за пръв път да загубим избор”, каза Икономов. На въпроса как си обяснява вота на банскалии той отговори: „Не мога да си го обясня още. Всеки е склонен да търси грешките на другите и това е човешкото отношение. Причината не е само една, комплексни са. Явно и аз имам грешки в управлението и нещо не съм направил, както трябва, за да покажат хората така мнението си. Мисля, че начинът на водене на предизборна кампания, говоря за опонентите, също повлия, имаше разклащане в нашата структура, отношения и т.н. Много са нещата и по малко от всичко това повлия на избора”, коментира Икономов.

Същевременно стана ясно, че новите народни избраници ще положат клетва тази седмица. Областният управител Бисер Михайлов е насрочил първото заседание на ОбС – Банско за 07.11.2019 г. (четвъртък) от 16:00 часа. Дневният ред се състои от шест точки, които традиционно включват приветствено слово от областния управител, обявяване на изборните резултати и полагане на клетва от новоизбраните кметове на Банско и селата, както и полагане на клетва от новоизбраните общински съветници.

След официалната церемония ще бъде открито и първото за мандата заседание на местния парламент, което според разпоредбите се ръководи от най-възрастния общински съветник. В новоизбрания парламент това е единствената жена – Евгения Тренчева, която бе съветник и в предходния мандат и също единствена дама. На първото заседание ще бъде избран и новият председател на ОбС – Банско.

От петък новоизбраният кмет на община Банско Иван Кадев поема кормилото на местната администрация. След официалното му встъпване в длъжност ще стане ясно и кои ще са новите заместник-кметове и дали ще има други рокади в община Банско. Засега новите зам. кметове не са обявявани официално от щаба на Кадев, но упорито се спрягат имената на бившите такива – Стойчо Баненски и Сашка Въчкова, които през 2017 година неочаквано за всички хвърлиха оставки и напуснаха екипа на Икономов./Струма/

Добавени коментари

данка публикува:
07 Ноември 2019 | 11:20
Некои люде са готови да олижаа и там декато не ги са молили и декато никой не ги иска. Нема ни срам ни очи. Ни пред бившите им началници нито па на тия шо им се мазнаа се. Колко иска да си гнасен за да го можеш тава, а Таня станчева, Гошо Ангелов, Ема Къшева, Мара Златева, Мара от пенсинерското? Една гостунка и една трагедия ве турия в малечкия джеб.
666 публикува:
06 Ноември 2019 | 13:33
Ако си мислите че сега ще сте по добре значи всички сте много прости. Сега ще са добре определени хора. Които ще ги плювате след 2 години. И. Еринин. Й. Еринин. Г. Бенин. Това ще са хората които ще вземат всичко останало общинско. А вие ще гледате и ще ревете. Много много сте тъпи. Върнахте Банско 15 години назад.
ДАНС публикува:
06 Ноември 2019 | 12:54
ДАНС да се самосезира и да провери СУ Н.Рилски.Назначения на учители калинки.Злоупотреби с общински и европари на Директорките от времето на Въчкова и Икономов. Въчкова разпределя средства на първата си братовчедка Йорданова,която е директорка тогава.Братска делба е била,а пък децата-в Разлог да учат.Кой го е грижа. Важното е парите да са усвоени!
МВР публикува:
06 Ноември 2019 | 11:54
Няма какво да ги чакате да се успокоят.Има много доказателства за купуването на гласове,от Николай Ръхов(Мара Дреже)и Ради косме.Хората са готови да говорят,и да кажат как точно е било.Парите за купуването са били дадени от Икономов,Димитър Даутов.Нека полицията се самосезира,и да ги приберат Н.Ръхов и Ради Косме.Н Ръхов се занимава още с продажба на наркотици и амфети,плюс лихварство!Трябва да се вземат спешни мерки срещу тези хора,иначе си тъпчем на едно място отново!
Прокуратурата публикува:
06 Ноември 2019 | 11:30
Нече е дъго Гошката в общинския съвет... Че го изчекаме да се успокой ....
Вълкът публикува:
06 Ноември 2019 | 10:30
В.чкова кучко долна!Ти ,присмехулнице жалка!Колко болни хора ти се молия да им помогниш!Парите на децата и на болните цицаш!Па да крадеш се курдиса!Училището украде с братовчедката ти директорка!Ти си първа за съда!Бел ден да не видиш ,щом от болните старци и децата крадеш!Общината да пропадне с тебе !С.камене народа.да те прогони!За Бобов дол си!bansko.bg няма Нови лица. От Стари по -стари са.Благите служби няма да ги.видим ние,честния ,беден народ на Банско.Мафията ги е узурпирала здраво!Не се надявайте да сложат някой кратък и умен човечец.БАНСКАЛИИ,АЙ ЧЕСТИТО НИ ПРЕСЕЛЕНИЕ КЪМ ТЕРМИНАЛИТЕ!Въчицата че не Тимари убоо се!
Не берете гайле... публикува:
06 Ноември 2019 | 10:18
...на Анджеловия спиртомер.Той си е направи сметката.Вече търси контакти с бъдещия кмет да му се слега да си остане "главен фотографин на общината".Ама се крие,за да не го научи братовчед му Бего,оти ще разтурят "калимерата".Та току виж пак да залега с камерата по площада.
Ники публикува:
06 Ноември 2019 | 09:26
Всички са такива наглеци,трябва да се сезира прокуратурата,да научи и Борисов че тоя дерибей пак се гласи да краде.Не само той всички да се изметат от благите постове,които заемат.Това са паразити,това е чумата на Банско!Вън мръсни гниди,Банско не ви иска!
3214 публикува:
06 Ноември 2019 | 09:15
Е тва ако не е наглост - "не мога да си го обясня още", виж си банковата сметка, виж си палата за милиони и другите придобивки и после се прави, че не знаеш защо...за Paola и компания да не говорим...правите наистина хората да изглеждат като идиоти...ако наистина си направил нещо за хората, а не предимно за себе си, дали резултата щеше да е същия...в нормалните държави даже ще си обект на разследване, а не общински съветник
bansko.bg публикува:
06 Ноември 2019 | 09:13
Не знам кои и какви ще бъдат новите,но съм убеден,че с Икономов трябва да си тръгнат всички,които са назначени на благи служби от него!Това е достойния вариант.Пък с какви очи ще погледнат до вчерашните си колеги ако решат ,че са крайно необходими и трябва да останат?
Вълкът публикува:
06 Ноември 2019 | 08:33
Банскалиии,Ай честит ни Нов Бардак сос Стари К.рви."Новите лица " на Банско Въчицата Саша ,тя ич не Че краде оти ич не Знае ка се краде.И Бего2-Баненския неграмотник."Генералната промяна "приключи с отварянето на вратите.Честито ни нахлуване на ВъчковоВезьовия род в Общината.Сашко-долно,стара кранто ,декато не можеш и да думаш правилно.Ти за там ле си мариПлашило мари,не се ле прецениш сами мари та па се буташ Нечем те мари.,На кой си помогнала ти мари,народна изеднице!!!
#### публикува:
06 Ноември 2019 | 07:18
СЕГА РАЗБРАХТЕЛИ, ЧЕ НЯМА ТАКЪВ НАГЛЕЦ КАТО ИКОНОМОВ. ТОЗИ НЕЩАСТНИК ОСТАВАЛ В ГЕРБ, НО ГЕРБ ВЕЧЕ НЯМА НИЩО ОБЩО С НЕГО .....
ВМРО публикува:
05 Ноември 2019 | 21:51
Не не ПоздравявамЕ Ивката с песента на'' Южен вятър'' '' Батальона се строява за последен път Старото се уволнява зайците ревът...... УВОЛНЕНИЕЕЕЕЕЕ МИШКО ПРОДАЖНА В БАЩИНСТВО ИЗЛЕЗНИ И ТРЕВАТА СИ КОСИ САМО ЗА ТОВА СТАВАШ УВОЛНЕНИЕЕЕ УВОЛНЕНИЕЕЕЕ
Az публикува:
05 Ноември 2019 | 21:50
Уволнениеее
Гошо публикува:
05 Ноември 2019 | 21:28
Икономов,разкажи как гледаше като ошашавен като разбра,че Загорчин работи срещу теб.Разкажи как Евгения Тренчева плака цял ден,и проклинаше всички Банскалии.Загорчин,разкажи как уволняваше от ВиК-то хора,и обясняваше,че бая дълго ти ще колиш,и ще бесиш.Защо не си разкажете всичко,та да ви олекне,защото хората го знаят!Икономов,ти нищожество си за съд,и директно за затвор.Разкажи колко пари дадохте на Николай Ръхов(Мара Дреже)и Ради косме да купуват гласове,но и те бяха срещу вас.Вместо да дават по 200-лв,те даваха по 30-40-лв,и другото в джоба.Смешни,и жалки сте,а още колко много има за казване,и разказване....
Единно Банско публикува:
05 Ноември 2019 | 21:26
Гражданско сдружение ``Единно Банско`` поздравява ЗАВИНАГИ БИВШИЯ ЗАМ. КМЕТ ИВАЙЛО РЪХОВ С ПЕСЕНТА НА РАДО ШИШАРКАТА ``КУРВИ СБОГОМ``
Мара публикува:
05 Ноември 2019 | 21:18
Главния архитект също трябва да се смени никаква работа не върши и бави хората с години това никога не е било в Банско.
Банскалийка 2 публикува:
05 Ноември 2019 | 21:13
Уважаема Г-жо Феникс, Няма да коментирам обидите и злобата в коментара ви (Те говорят достатъчно що за човек сте), но силно се надявам да стоите настрана от нашия град и от обществения живот в него. Банско няма нужда от фалшиви герои, които сега плюят в кладенеца, от който до вчера са пили вода. Банско има нужда да диша свободно и независимо, има нужда от друг курс, по който да поеме. И щом вие вече няма да бъдете част от екипа, то тогава поздравете победителя, пожелайте успех и се върнете обратно там, откъдето изпълзяхте. Така поне правят достойните и чести хора. Така правят професионалистите Едно обаче трябва да знаете със сигурност - Банско го е имало много преди нас и много преди Венета Тенева! Има го и сега, и ще пребъде много след нас, бъдете сигурна! Така че, не бъдете смешна с разни определения и елементарни изказвания, защото така само доказвате безсмисления си престой тук
Мама публикува:
05 Ноември 2019 | 20:46
Икономовата кур.а Дутка Загорчинци Тренчовата кавалка целия град ве разбра какви сте свиркаджии.Че ве изфърлим от секаде и че си седите по килиите псета мръсни.Теневата баба Яга може да духа на бившия крадлив кмет ама се да си е.е майката пияна.
Феникс публикува:
05 Ноември 2019 | 19:58
Пиленцата на кака! Не сте ли още малки да чуруликате, селски пръчки (вижте моя тълковен речник, който не знае какво значи това, драги селяндурковци) ! Венета Тенева ви показа съвсем нов свят, този на културата, на Моне, на поезията! И Фандъкова беше уж губеща, но май спечели в крайна сметка, а "уважаеми"? А знаете ли че точно вашата лоша Венета Тенева я направи кмет Фандъкова преди години??? Знаете, ли че тя беше нейн личен пиар? Венета Тенева ще започне нов живот, миличките ми, а вие .... ? Ха-ха! Кой разбрал - разбрал! А, да и с кретени и селяндури - НЕ СПОРЯ!!!!
Разлог публикува:
05 Ноември 2019 | 18:31
Да, ама Икономов това "не го знае".И той като Камбата се чуди от къде му е дошло това на главата като е бил "толкова убав".Монтофонецо нема да напуска,а е рекъл,че ще седи там "да ги тровят" заедно с Атанасова-Тренчевата комуна!Сега ще вземат ключовете на Мацуревия шебек и ще го отстранят от ГЕРБ.Само те са "честните" гербаджии.Очаква се да цъфне отново Теневото църнило да им гради новият имидж.Успех!
Дане публикува:
05 Ноември 2019 | 18:17
Нема таквия мишоци крадливи като Икономовия Загорчиния и Тренчевата уруспия.Трепане с камене на центаро заслужават тия пумяре
Банско публикува:
05 Ноември 2019 | 18:11
Абе,Икономов лъжец ти вярно нямаш очи!Ти нагъл крадец и рекетьор,хората пропищяха от теб бе!Ква партия кви пет лева бе,ти крадеше с две ръце!То не бяха заплахи с уволнения,то не беше пращане на проверки,то не беше искане на рушвети.А Загорчиния малоумник,и Тренчевата пародия на директор?Тва са хора,които нямат място в града,не в общината,не ви е срам!Е затова Икономов те наказаха хората,и ще продължават да те наказват,защото си прост,нагъл и арогантен извратеняк!
мито публикува:
05 Ноември 2019 | 18:06
Гошка оди си арчи парите и не се разправаи с глупости.
Коце Дунин публикува:
05 Ноември 2019 | 17:59
А Станчевата джадия и анджеловия спиртомер да не се гласаа да останаа?И беговия нащасник?

Добавете Вашия коментар

TOP