Ежедневните навици, които скъсяват живота ни

03 Септември 2023 | 11:25
1 коментара
Любопитно
България
Ежедневните навици, които скъсяват живота ни

Не всички наши навици са здравословни, дори да изглеждат такива. Специалистите предупреждават - ние самите скъсяваме живота си, повтаряйки тези ритуали всеки ден. Сигурни сме, че и вие сте запознати с тях.

Неконтролиран прием на витамини

Да, без витамини и минерали тялото ни не може да функционира нормално, но можете да разберете, че определени елементи ви липсват само след преглед и разговор със специалист. Да си предписваш витамини, защото „един приятел ги пие“ е най-лошото нещо, което можеш да направиш за тялото си. Предозирането на витамини е също толкова опасно, колкото и конвенционалните лекарства. Така че високата доза витамин С може да доведе до стомашни язви и това се случва много бързо. Не поемайте рискове.

 

 

Пиеш само кафе сутрин

Без тази напитка е трудно да си представим живота на типичен градски жител. Но също така около 30% от работещите хора отказват закуската, ограничавайки се до едно кафе. Излишно е да казваме, какъв сериозен стрес изпитва стомахът ви в такава ситуация? Освен всичко друго, кафето силно дехидратира, повишава кръвното налягане и захарта. Ако не можете да откажете кафето сутрин, не забравяйте да си приготвите закуска и да изпиете не повече от една чаша кафе след нея, пише vesti.bg, позовавайки се на Рамблер.

Заседнал начин на живот

Друг проблем на обикновения градски жител е липсата на спорт в живота. Разбира се, можете да отпишете неприязънта си към фитнеса поради липса на време, но колкото по-малко се движите, толкова по-вероятно е да спечелите неприятно хронично заболяване. Според статистиката хората, за които спортът е част от живота, живеят с 15 години по-дълго от тези, които предпочитат да отидат на бар или да седнат в ресторант след работа, вместо във фитнес център.

 

Добавени коментари

До Карафеиз и Беди публикува:
03 Септември 2023 | 22:18
Якоруда не ви иска и ни е срам от вас. Вие се провалихте. Нищо не постигнахте за този град и община. Доста години ви търпяхме, и разбрахме че не ставате за управляващи. Трябват нови хора с чисто минало, честни и образовани, които да се разграничат от това СТАТУКВО, и да ви освободят всички. Тези нови лица са Мехмед Вакльов и екипа който той ще представи.В тях е надеждата Якоруда и селата да започнат да се развиват и печелят проекти , както в Белица. Промяната идва. Подкрепете ги. Оставете страха и заплахите, които ви внушават. Те са минало. Победата е близо. Досега като ви управляваха само якорудчани, какво- НИЩО, ограбиха ви, прогониха ви, заплашваха ви, отмъщават ви, фалираха общината и закопаха града. Мехмед Вакльов е правилният избор. Герб го подкрепя. Марио Асьов също. Беди и Карафеиз и Сабиха свирката и Айша прътката..също са пътнички..на топло...пълна чистка

Добавете Вашия коментар

TOP