Два областни диспансера получават финансова помощ

22 Октомври 2021 | 15:46
0 коментара
Бизнес
Два областни диспансера получават финансова помощ

Двата областни диспансера – по физиатрични и онкологични заболявания в Благоевград, ще получат безвъзмездна финансова помощ за справяне с кризата от COVID-19. Предложението бе на кмета Илко Стоянов и бе гласувано като извънредна точка на днешната извънредна сесия на Общинския съвет в Благоевград. Средствата се отпускат от здравното министерство.

Заседанието започна с полагане на клетва от новоизбрания кмет на благоевградското село Церово Иван Саков. Това стана в присъствието на Мартин Бусаров, председател на Общинската избирателна комисия.

play
mute

00:00 / 00:30

Иван Саков

Иван Саков съобщи за Радио Благоевград, че победата е била очаквана, но предстоят да бъдат решени много проблеми в селото.

„Един от първите проблеми, за които ще поискам съдействие от кмета Илко Стоянов е подготовка на пътя до селото за есенно-зимния сезон, защото смятам, че това е много важно. Ще бъдат почистени канавките и местата, които са обрасли с растителност. Ще работя за развитието на селото –инфраструктура, чистота, улици, това са основните ми приоритети. В момента в село Церово живеят около 1000 човека, около 200 са в чужбина. Има детска градина, но учениците ходят на училище в 6-то и в 11-о училище в Благоевград. По отношение на пандемичната обстановка, положението е сравнително добро“ –  каза още кметът на село Церово, Иван Саков.

play
mute

00:00 / 03:25

Иван Саков

Общинските съветници приеха предложение, което е относно предоставяне на права на кмета на Община Благоевград за издаване на нов запис на заповед за авансово плащане по проект: „Услуги за ранно детско развитие в Община Благоевград“. Бе одобрено и предложение, относно подготовка на проектно предложение по процедура „Интегрирани мерки за приобщаване и овластяване на ромите“, която се финансира по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Бе отпусната и еднократна финансова помощ на жители на Община Благоевград, съгласно приетите от Общинския съвет критерии и целеви групи./БНР/

Добавете Вашия коментар

TOP