Дупница си има депутат, Иван Ибришимов сменя Мая Манолова в парламента

31 Юли 2015 | 09:11
0 коментара
Политика
Дупница си има депутат, Иван Ибришимов сменя Мая Манолова в парламента

Кандидатът за кмет на Дупница Иван Ибришимов заема освободеното от Мая Манолова депутатско място в 43-тото народно събрание. Тя беше избрана за омбудсман на България. Иван Ибришимов е втори в листата от Х многомандатен избирателен район и по право става народен представител, пише вестник „Вяра“ в днешния си брой. На изборите през есента на 2014 година той събра най-висок процент преференциален вот в Кюстендилска област. За него бюлетина пуснаха 2201 от всички 8453-ма, гласували за „БСП лява България” в областта.

Вчера, докато се вихреха страстите в Народното събрание, Ибришимов беше в кабинета си и постави около 10 пломби на свои пациенти. Той прекъсна работата си, за да даде изявление по повод връщането си парламента.

 

Ето какво заяви новият депутат:

„Бих искал най-напред да поздравя Мая Манолова за избора й за омбудсман на България! Да й пожелая здраве и да бъде още по-мотивирана, борбена и дръзка в защитата правата на гражданите в страната ни!

По волята на избирателите от есента на миналата година аз трябва да заема освободеното от Мая Манолова депутатско място в 43-тото народно събрание. И бих искал категорично да заявя, че няма да предам доверието на всички гласоподаватели, които упражниха правото си на преференциален вот и ме поставиха на второ място в Х многомандатен избирателен район.

Преди около месец обаче аз поех и друг много отговорен ангажимент – да бъда издигнат за кандидат за кмет на Дупница от инициативен комитет, в който влизат дълбоко уважавани от мен дупничани, и подкрепен от моята партия БСП. Винаги съм бил крайно отговорен човек и няма да се откажа от борбата за кметското място в Дупница!

Искам много категорично да заявя – голямата битка за мен предстои в края на октомври, когато ще бъдат местните избори! В същото време ще поема ангажимента да бъда депутат така, както законът повелява след избора на Мая Манолова за омбудсман. 

Ако в края на октомври получа необходимото доверие и бъда избран, ще приема волята на гласоподавателите и ще стана кмет на Дупница! А дотогава ще използвам всеки ден и час от работата ми като депутат, за да бъда в помощ на жителите на Кюстендилска област!”

Добавете Вашия коментар

TOP