Дядо Коледа шест пъти по-богат от Мъск, шефът на Тесла има само 297 млрд. долара

20 Декември 2021 | 11:58
0 коментара
Любопитно
Дядо Коледа шест пъти по-богат от Мъск, шефът на Тесла има само 297 млрд. долара

Дядо Коледа тази година се е замогнал дотам, че благосъстоянието му надхвърля няколко пъти това на най-богатия човек на Земята – Илон Мъск, показаха изчисления на „Телеграф“. Както прогнозира Националната федерация на търговците на дребно (НФТД) в САЩ, по време на коледния сезон американците ще изхарчат между $843,4 млрд. и $859 млрд. Това представлява увеличение от 8,5% до 10,5% в сравнение с разходите за същия период на 2020 г.

От своя страна Пощенската служба на САЩ предвижда, че ще достави между 850 милиона и 950 милиона колета по време на празниците, изтъкна Си Ен Ен. А според статистическия сайт „Статиста“, очаква се американските потребители да изхарчат средно по 886 долара за коледни подаръци. Тази сума е повече, отколкото янките са мислели да дадат за дарове през последните 20 години. Това се дължи на факта, че заплатите в САЩ нарастват и хората могат да си позволят да си отпуснат коланите и да плащат по-високи цени за подаръци. Само проблемите с прекъсванията в снабдителните вериги, особено що се отнася до играчките, може да осуети плановете на корпорациите, твърди НФТД.

„Ако търговците на дребно съумеят да пълнят щандовете стабилно, а стоките пристигнат преди Коледа, ще имаме превъзходен коледен бизнес“, заяви главният икономист на федерацията Джак Клайнхенц. Някои вериги от магазини започнаха коледния си бизнес още през септември, тъй като очакваха по-дълги срокове за доставка. Натрупване

Обикновено се приема, че потребителите извън Щатите харчат по празниците горе-долу толкова, колкото и американците (около $850 млрд.). Това означава, че Дядо Коледа ще натрупа общо около 1,7 трилиона долара за този сезон! Като се има предвид, че шефът на „Тесла“ Мъск, който бе обявен за най-богатия човек на света, притежава „едва“ 297 млрд. долара, състоянието на Добрия старец надвишава неговото близо шест пъти.

Може би завиждайки на Дядо Коледа, основателят на космическата компания „Спейс Екс“ сравни Дядо Коледа с древноримски диктатор, отбеляза в. „Индипендънт“. Мъск направи паралел между Добрия старец и Луций Корнелий Сула и го сподели със своите 66 млн. последователи в Туитър. Според „Енциклопедия Британика“ Сула печели първата широкомащабна гражданска война в историята на Древен Рим, а след това става диктатор по време на последния век от съществуването на Римската република. Как тогава един добър магьосник би могъл да се сравни с такъв диктатор?

Според Мъск и двамата имат списъци, и двамата ги проверяват два пъти, а след това узнават кой е бил послушен и кой – не, и след това те пристигат в града! Последователите на най-богатия човек явно харесаха това меме, тъй като то събра над 108 000 лайка в рамките на 18 часа. В отговор на това заяждане потребител на Туитър зададе логичния въпрос на шефа на „Тесла“: „Кога ще разработиш шейна за Дядо Коледа с електрически двигател?“

Добавете Вашия коментар

TOP