Диетолог посочва ядките, които трябва да ядете сутрин, за да отслабнете

20 Февруари 2024 | 08:51
0 коментара
Любопитно
България
Диетолог посочва ядките, които трябва да ядете сутрин, за да отслабнете

Закуската оказва сериозно влияние върху цялостното здравословно състояние, включително върху теглото. Има много здравословни храни, които помагат да се поддържа стройна фигура. Един от най-добрите варианти са ядките, които могат да се добавят към овесена каша, кисело мляко или да се консумират отделно. Диетологът Мери Сабат назова два вида ядки, които ще ви помогнат да отслабнете, пише американското издание She Finds.

Бадеми

ф
зеленчуци

Бадемите са не само вкусни, но и богати на много хранителни вещества, от които тялото се нуждае, за да функционира правилно, включително здравословни мазнини.

Бадемите са източник на мононенаситени мазнини, които се свързват с намален риск от сърдечни заболявания и по-добър контрол на теглото - обяснява Сабат, специалист по хранене.

Тази ядка е богата и на протеини, фибри, витамин Е, магнезий и други хранителни вещества. Яденето на бадеми сутрин ще ви помогне да бъдете енергични и да контролирате глада през целия ден.


ф
ф
ф
ф

Орехи

Орехите съдържат омега-3 мастни киселини, които са необходими за здравето на сърцето и намаляват възпаленията. Подобно на бадемите, орехите също са богати на протеини и фибри, което ги прави чудесен вариант за закуска.

Източник: Рамблер 

Добавете Вашия коментар

TOP