Депутатът Радостин Василев иска имунитета на Иван Гешев

20 Април 2023 | 08:34
0 коментара
Политика
България
Депутатът Радостин Василев иска имунитета на Иван Гешев
Темида се вижда, но къде е Гешев?...Източник: ”Дневник”
Народното събрание работи от три дена. Медийните питомци на главния прокурор Иван Гешев обаче нямат търпение да покажат своята п реданост към него и набързо сътвориха чутовен скандал. Новината, която избълваха е, че Гешев щял да поиска имунитета на депутата от „ПП – ДБ“ Радостин Василев.

Информацията идвала от „достоверен източник в Съдебната палата“. Авторите все пак са се застраховали и са поставили въпросителен знак, за всеки случай – ако Василев им потърси съдебна отговорност.

 

Споменава се някаква „афера“, в която е забъркано името на Христинка Иванова, която в миналия парламент Василев бил притискал да напусне групата на ИТН.

Не познавам Радостин Василев. Чувам, че бил направил шумна и неособено харесвана от някои предизборна кампания в Плевен. Може, негова работа.

 

Проблемът е друг: Как така преданите на главпрокурора медии се разбързаха да обслужват някакви негови интереси, целящи дискредитирането на народен представител от „ПП-ДБ“. А удря по тази коалиция, защото тя продължава да настоява за реформи, които не само ще ограничат правата на Гешев, но ще го направят и потенциално възможен за разследване. Защо например, същите тези медии не публикуваха текст, как Гешев иска имунитета на Бойко Борисов по разследване на откраднатите стотици милиони от строителството на магистрали. Или за налятите 3 млрд лева в Турски/Руски поток, обслужващ интересите на Путин?

 

Ясно е, че няма да видим такъв текст, поне докато въпросните медии са мотивирани да защитават определени хора и да нападат други. Това е известно отдавна и е омръзнало на публиката до погнуса.

 

Би било интересно обаче, ако Василев опише подвизите на Иван Гешев, включващи придобиване на имоти на занижени цени от жената с която живее, данните за конфликт на интереси – нейно съдружие във фирма с близък на основния свидетел на прокуратурата по делото срещу кметиците на „Младост“, скандалът с фирмата за млечни продукти „Жоси“, проблемът с дипломата на Гешев и пр. Та дали не може Василев да поиска имунитета на главния прокурор от Висшия съдебен съвет? Примерно.

Ще наскачат гешевистите: Василев е Никой, а Ваньо е главен обвинител! Е да, но кой допускаше, че човек с толкова посредствени познания и опит ще седнe трона в прокуратурата? Но някои решиха - и стана. Може друго решение да го направи него Никой - съдбата обича да се шегува.

 

И като стана дума за диплома, една дребна подробност се набива на очи: Радостин Василев е завършил право в СУ „Св. Климент Охридски“, а Иван Гешев е випусник на милиционерската школа в Симеоново. Всеки може да сравни хорариумите на двете учебни заведения и да си направи съответните изводи. Този факт засега се пренебрегва, дори се счита от някои, че клубът „Симеоново“ е още доста силен. Беше. Дори мътният порой отминава и изгрява слънце…

 

Много по-скоро, отколкото някои си мислят, справедливостта ще се възстанови и нещата ще си дойдат по местата. А това означава, че понякога тези, които са дали някому маршалски жезъл, макар да е старшинка по душа и ниво, първи ще го похарчат.

 

Времената и обстоятелствата се променят – сделките също.

 

Витали Роник ФРОГ

Добавете Вашия коментар

TOP