Депутат от Благоевград нападна държавните обвинители заради освобождаването на Борисов

19 Март 2022 | 12:37
0 коментара
Политика
Депутат от Благоевград нападна държавните обвинители заради освобождаването на Борисов

Благоевградският депутат Андрей Гюров остро критикува прокуратурата по отношение на освобождаването на експремиера Бойко Борисов.

"Няма забавяне в предоставяната информация от МВР за задържането на Борисов. МВР си свърши работата много добре, изцяло в рамките на закона и запазване на достойнството на хората, които бяха задържани. Прокуратурата показа, че не е на високо ниво и че ще саботира борбата с корупцията в България. Прокуратурата още снощи изрече няколко лъжи, които са лесно проверими. Хората трябва да вярват най-вече на очите си. Те видяха един бивш премиер с ръце в джобовете да бъде отведен в следствието", заяви в национален ефир председателят на парламентарната група на Продължаваме промяната Андрей Гюров.

"Няма никаква агресия и неправомерни действия при арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова, отсече още той. Според него това, че полицаите са оставени да чакат до последно, за да внесат документите за ареста в прокуратурата, че после е казано, че няма достатъчно доказателства,. а това не е така ясно показва нежеланието на прокуратурата да си свърши работата", коментира Гюров.

"От ПП влязохме в политиката със заявка за спазване на закона и нулева толерантност към корупцията. Дали има извършени престъпения – отговорът е в ръцете на следствените органи, но досега не сме били свидетели на действия по много публични скандали от страна на прокуратурата, която показва пасивност. Очакваме, че полицията е събрала нужните доказателства, за да подкрепи действията си", каза той.

"В нашата страна на политиците не се търсеше отговорност, време е да приключим прохода и България да стане нормална европейска държава", заяви Гюров.

Добавете Вашия коментар

TOP