Ден 47: Оставиха бухалки за Борисов като подарък

25 Август 2020 | 07:02
0 коментара
Общество

За 47-ми път се събраха протестиращите срещу правителството на Бойко Борисов.

Недоволните граждани отново скандираха „Оставка” в триъгълника на властта между Министерския съвет, Президентството и Партийния дом.

Остават блокирани трите възлови кръстовища в центъра на София – на пл. Независимост, при Софийския университет и Орлов мост. Протестиращите поставиха за кратко бухалки като подарък за Борисов пред сградата на Министерски съвет, на тях пише „ГЕРБ”, след което си ги прибраха. „Това е разликата между държавата на Борисов и държавата, която искат гражданите. Неговата държава се управлява по правото на силата, а ние искаме да се управлява със силата на правото, това е разликата”, заяви от трибуната Арман Бабикян.

Иван Калчев е арестуван днес, заяви от трибуната един от протестиращите Емил Георгиев. Надявам се, че вече са го пуснали с неговия адвокат Минчо Спасов, който знае какво да прави. Когато не арестуваш правилния Иван, значи не употребяваш правилно властта В чл. 1 ал. 2 от конституцията пише, че цялата държавна власт произтича от народа и се осъществява от него непосредствено, прочете Георгиев. В четвъртък ще има изненада в Пловдив, издаде още той.

Рано сутринта днес недоволни граждани се събраха пред сградата на Областната управа на бул. “Витоша” и поднесоха цветя, след което поканиха областния управител Илиян Тодоров на диалог.

Причината беше острия му коментар срещу протестиращите в социалната мрежа след инцидента на бул. “Ситняково”, при който се стигна до сблъсък между демонстранти и лек автомобил. По-късно през деня няколко мъже се опитаха да премахнат палатките от кръстовището на Софийския университет, след което обаче бързо палатковият лагер беше възстановен от протестиращите. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP