Д-р Румен Кондев: 190 болни с Ковид-19 са преминали за месец през вътрешно отделение

16 Декември 2020 | 07:38
3 коментара
Общество

190 болни от коронавирус са преминали през вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград само през месец ноември. Добрата новина е, че болшинството пациенти са излекувани, а единици са загубили битката с коварното заболяване, съобщи началникът на вътрешно отделение д-р Румен Кондев.

От 8 месеца той е на първа линия в битката с коронавируса, като освен за пациентите от неговото отделение, което първо бе трансформирано в ковидно, той пое грижите и за хоспитализираните в УНГ и очно отделение, не е спрял да дава и консултации в останалите, когато го потърсят. Д-р Кондев пое лечението и на много свои колеги, които се разболяха от коронавируса. Последният изписан е общопрактикуващият лекар д-р Такорски, който пребори Ковид-19.

В домашни условия след тежка коронаинфекция се възстановяват д-р Владимир Рабаджийски, шефът на хирургичното отделение д-р Димитър Димитров и началникът на филиала на Спешен център – Благоевград д-р Христо Атанасов. Зам. кметът на Кресна Валентин Стоичков, който бе хоспитализиран във вътрешно отделение с двустранна ковидна пневмония, също пребори вируса и вече е изписан.

Дълъг е списъкът на излекуваните от д-р Кондев – хора с различни професии, но с един и същи проблем – Ковид-19. Още много, включително и негови колеги, продължават да се борят с вируса под неговите грижи.

„Най-голямото ми удовлетворение е, че сме помогнали на толкова хора да оздравеят. Това е най-голямата отплата за умората, безсънните нощи и лишения. Това ни дава прилив на сили да издържим в тази тежка ситуация”, заяви с чувство за изпълнен дълг шефът на вътрешно отделение д-р Румен Кондев.в.Струма/Бетина Апостолова

Добавени коментари

Ива Борисова публикува:
16 Декември 2020 | 22:03
Човек с голямо сърце!!! Поздравления!!!
разл публикува:
16 Декември 2020 | 12:25
голямо благодаря от разлог докторе . чест и почитания
коронавирус публикува:
16 Декември 2020 | 09:15
Респект

Добавете Вашия коментар

TOP