Цветанов: Щях да напусна ГЕРБ и без „Апартаментгейт“

18 Март 2021 | 04:10
7 коментара
Политика

"Дори и да не беше „Апартамент гейт“, пак щях да напусна ГЕРБ – заради топлата връзка между ГЕРБ и ДПС. Между мен и Борисов също е имало различия и те са ставали публично достояние. Много се примерите, един от тях е случаят „Скрипал“, по който България не подкрепи позицията на нашите евроатлантически партньори". Това коментира в студиото на Би Ти Ви бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

Администрацията не е готова да проведе избори по отношение на карантинираните лица, каза още лидерът на партия „Републиканци за България“ и водач на листата на партията в 1-ви МИР Благоевград и 4-ти МИР Велико Търново Цветан Цветанов в предаването „Тази сутрин“ по бТВ, предаде агенция „Фокус“.


Ние сме за държава с правила, а това може да стане с висока избирателна активност, каза Цветанов, който очаква въвеждането на ограничения заради коронавируса да намали броя на гласувалите на парламентарните избори на 4 април.

„Важно е в тези избори всеки да преодолее страха от пандемията и да упражни правото си на глас. При всички положения затварянето на държавата ще повлияе на пандемията. Много хора ще имат притеснения относно здравословното си състояние. Смятам, че администрацията не е готова да проведе избори при доста по-голям брой карантинирани лица. Нямаме информация какъв е протоколът и как ще се действа. Ако хората са много повече, а екипите са малко, ще има хора, които няма да могат да гласуват“, заяви Цветанов.

По думите му хората знаят кога си искрен и кога не. „Бюджетът, който имаме, ще бъде много под максимума за една кампания. Стараем се чрез реклама, участия в медии, да може да се чуе за листата и за хората по места. Движим се около 800 000-900 000 лв. Павел Вълнев дари 1 млн. долара. Тези пари са необходими, за да стигнеш до избирателите. Имаме ограничение да участваме в дебати. Тога става, след като си заплатиш. През последните 2 години, през които работя с Пламен Вълнев, си изпълнявам задълженията по договор. Водя се съветник за регионалните въпроси на г-н Вълнев“, обясни Цветанов.

От Републиканци за България имат критики и към начина, по който се организира вотът в чужбина. Цветанов отново напомни, че желанието на неговата партия е било за гласуване по пощата. Даде пример, че такова е било организирано в Румъния.

Лидерът на РБ заяви, че прави обиколки из страната заедно със своя заместник председател Павел Вълнев. Последно той е бил в село Бисер, където е имал емоционална среща с хората, които още помнят наводнението от 2012 г. Цветанов дори се е разплакал, заявявайки, че той е един от тях.


Относно първите стъпки РБ, ако влезе в НС, той подчерта:
„Актуализация на бюджета е първото, което трябва да се направи. Изключително важно е въвеждането на електронното управление“.

 

Цветанов посочи и необходимостта от промени в съдебната система, засилващи върховенството на закона. Намаляване на политическата квота на Висшия съдебен съвет и преструктурирането на пленума на ВСС като общо събрание са част от идеите.

„БСП, ГЕРБ и ДПС са червена линия, която Републиканци за България няма да премине“, заяви Цветан Цветанов на въпрос за евентуална бъдеща коалиция.

Той каза, че е разочарован от провала на идеята за приемането на страните от Западните Балкани в ЕС.

 

На въпрос има ли нещо, от което се срамува, Цветанов отговори пред БТВ така:
„Разбира се, всеки е допускал грешки, няма как, като работиш, да не грешиш“.

 

Той призна, че като вицепремиер и министър на вътрешните работи е имало изказвания от негова страна, които не е трябвало да прави. Даде пример с говоренето относно някои операции на МВР.

 

Днес Цветанов признава, че е трябвало да има повече конкретност, „защото пък резултатите бяха много добри“. Даде пример с прочутите акции „Килърите“ и „Наглите“.

 

Цветанов смята, че по негово време сме засили и партньорството си с чуждите служби.

 

Лидерът на РБ бе категоричен, че би напуснал ГЕРБ независимо от Апартаментгейт.
„Щях да напусна ГЕРБ и без „Апартаментгейт“, каза Цветанов.
Между мен и Борисов винаги е имало някакви различия, подчерта той, като даде за пример случая „Скрипал“.  

Освободил съм се от всички останали мои собствености и с жена ми и децата ми живеем само в едно жилище“, каза той.


Цветанов отново изрази благодарност за подкрепата, оказана от заместника му в партията Павел Вълнев. Бизнесменът финансира и кампанията на РБ. При добър резултат на изборите обаче двамата няма да си разменят часовници – традиция, която имаше между Цветанов и Борисов през годините.Епицентър.бг

Добавени коментари

Соте публикува:
22 Март 2021 | 22:24
Ама много изчерпателни коментари по- адрес на шофьорчето - физкултурник !!! Браво. !!! Но най- добре го представи Доцент Мангъров и Т. Дончева в “ Кръстосан огън” на дебатите по БТВ !!! :)) Просто му разказаха играта на тоя алчен наглец ...!
Щях,щях,щях... публикува:
22 Март 2021 | 10:28
Сега пък е докарал преуспял бизнесмен от Америка,който да му "финансира" кампанията,защото Цвъто имал много хубави очи,а "нямал" толкова пари! Но няма как да докаже,че парите са негови си! Затова ще показваме добрият приятел с много денги,а после ще си "оправяме сметките".Ха-ха-ха-ха! Хептен на будали ни правите!
ДААА публикува:
18 Март 2021 | 20:55
А дали Насо Камбито щеше да е републиканец ако беше станал кмет ааа.....
Банско публикува:
18 Март 2021 | 15:36
Дали Икономов щеше да стане “Републиканец”,ако беше останал кмет?
Е да де . публикува:
18 Март 2021 | 14:55
Хитреци бе! Взеха си под крилото по някой "демократ" от СДС,за да се пишат и те "десни". Имам в предвид Г.Марков,Ал.Йорданов,Р.Христов и други подобни.Да,ама -НЕ! НЕ СТЕ десни!
Ами защо не напусна бе,глупак?! публикува:
18 Март 2021 | 14:47
Скрий се бе,боклук! Защо не напусна по-рано? Защото си искал още малко,и още малко,и още малко...та и асансьор до апартамента...Сега си "разместил" апартаментите и ти остана само ...един! Кой заблуждаваш-не разбирам?! Може би Г.Икономов или Ат. Камбитов,или Котев...Как не ви е срам бе боклуци долни и безочливи? До вчера сме ви гледали магарийте! Днес се "правите на света вода не напита"! А вашата вода е "изпита" и отровна!Изчакайте да измрат тези,които ви помним,та тогава пак се показвайте! РАЗБОЙНИЦИ И ВИЕ И ГЕРБ! А ГЕРБ значи + БСП+ АБВ+ДВИЖЕНИЕ-21...Метастази на БКП!!!
Чочо публикува:
18 Март 2021 | 09:01
Боклук Ако не ти бе Борисов щеше да си още физкултурник в някое училище. Щеше да си живееш в панелката на 8етаж и кола нямаше да имаш.

Добавете Вашия коментар

TOP