Четвъртокласник попадна в спешното в Дупница след пиянски запой

29 Март 2022 | 10:34
0 коментара
Общество
Четвъртокласник попадна в спешното в Дупница след пиянски запой

Тийнейджъри вдигнаха скандал пред входа на Спешен център – Дупница, докато лекарите преглеждат пияното им 12-годишно приятелче. Четвъртокласникът бил докаран в Спешен център посред нощ от родителите си. Детето лъхало на алкохол и буйствало. Дежурният екип веднага реагирал с реанимационни действия. Докато те се опитвали да помогнат на момчето, негови по-големи приятели, с които детето пило алкохол, се опитали да влязат вътре, но не били допуснати от персонала. Това довело до словесни нападки от страна на тийнейджърите срещу дежурния екип. Не се е стигнало обаче да се търси помощ от полицията.

Благодарение на адекватните реанимационни действия на медиците след около час състоянието му се подобрило и родителите му го закарали вкъщи.

От Спешен център съобщиха, че възрастовата граница на пияни пациенти пада. Често при тях приемат деца на възраст от 12 до 15 години.

На заседание на ОбС в Дупница в петък беше приет отчетът на Комисията за противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Тогава общинска съветничка от БСП попита представителя на комисията: “Знаете ли, че малки деца се събират в изоставени сгради и помещения, знаете ли какво правят там?”. Отговорът, който получи, е, че това е работа на Детска педагогическа стая към РУ на МВР – Дупница, комисията регистрира само осъдените за престъпления деца./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP