БСП поиска оставката на Ревизоро

17 Юни 2020 | 13:55
0 коментара
Политика

Емил Димитров да си подаде оставката, ако не предприеме действия срещу еконарушенията - иначе поема по пътя на предшественика си. За това го призова депутатът от БСП Манол Генов в декларация от името на парламенарната група на социалистите. 

„Ние от БСП със сериозна тревога алармираме, че в страната ни, благодарение на управлението на тази коалиция, се развихря нова сериозна епидемия. Срещу нея няма как да се предпазим с дезинфектанти, маски или социална дистанция. Става дума за наглостта, с която пагубно се изгребва българската природа. Погазват се закони през застрояване на Българското Черноморие. Нехайно е умишленото бездействие на МОСВ. Вместо МОСВ да вземе бързи и адекватни мерки в защита на екологията, хората и закона, всички ставаме свидетел на безпрецедентна министерска наглост“, обяви от трибуната Генов.

Червеният депутат подчерта, че вместо да подаде оставка, министър Димитров със "завидно юнашко самочувствие" е заявил, че няма да спре съмнителния строеж в местността Алепу, защото нямал намерение да става екологична бухалка.

„Не, г-н министър, не сте бухалка - но с бездействието и с отказа да защитите закона, екологията и огромния обществен интерес, ставате маша в ръцете на съмнителни интереси, през които непрекъснато, умишлено и настъпателно продължава да се унищожава природата на Българското Черноморие. Изтече времето, в което трябваше да изберете дали да бъдете министър и да водите откровени действия в един такъв тежък ресор. Оказва се, че май ще останете фигурант за изкарване на мандата“, критикува още Манол Генов.

„Ако отказвате да изпълнявате това, за което сте назначен, ние от БСП ви съветваме тихичко, по най-бързия начин да се оттеглите“, заключи Манол Генов.

Добавете Вашия коментар

TOP