Братът на убиеца от Микрево: Големият го е направил, той си призна

01 Август 2022 | 10:57
3 коментара
Общество
Братът на убиеца от Микрево: Големият го е направил, той си призна

Поредна безсънна нощ прекараха жителите на благоевградското село Микрево след убийството на 82-годишен мъж.

Днес прокуратурата повдигна обвинение на предполагаемия извършител на убийството. През следващите дни трябва да разберем и каква мярка за неотклонение ще му наложи съдът.

И докато той може да носи наказателна отговорност, защото е на 18 години, то не така стоят нещата с 13-годишния му малолетен братовчед, за когото се твърди, че е другият извършител на убийството. А иначе всичко се случва в двора на къщата на 82-годишния дядо Иван.

Всяко лято 82-годишният Иван нощувал навън. Така станало и през нощта на петък срещу събота, когато двете момчета на 13 и 18 години прескачат оградата и влизат в дома му. Но се натъкват на него в двора и го нападат.

Предметът, с който е убит мъжът, е стара водопроводна тръба, съобщи БТВ.

"Това е убийство с огромна жестокост и сила“, каза Жулиета Йовова, роднина на жертвата.

За убийството се разбира около 12 часа след случилото се, когато Людмил идва, за да види баща си.

Двете момчета и друг път са крали, твърди кметът Венцислав Янев. По думите му крадат всичко, което може да се вземе - книги, ценности, пари. Сигнали срещу тях са подавани, каза още кметът.

И двете момчета са си признали са извършеното пред роднините още преди да бъдат заловени, разказа братът на 13-годишния предполагаем извършител.

"Големият го е направил, той си признава, че го е ударил по главата с желязо“, каза братът на единия задържан.

13-годишното момче не може да носи наказателна отговорност, защото е малолетно. То е под полицейска закрила и за срок от 48 часа е изведено от семейството.

"Трябва си държавата да се намеси и да има закони. Няма непълнолетни, няма малолетни", каза Людмил Чорбаджийски, син на убития.

С момчето работят психолози и педагози.

Добавени коментари

справедлив публикува:
01 Август 2022 | 18:22
Женят се на 11-13 години,убиват ,грабят ,безчинстват и няма закони за тях.Проклети цигани.Селото да се събере и ги линчува.
човек публикува:
01 Август 2022 | 18:17
Има жестоки изроди,а не малолетни и непълнолетни.
гражданин публикува:
01 Август 2022 | 13:49
И двамата цигани са виновни!А защо сте ги чакали толкова време като сте знаели че са гадни крадци !Под ножа или ги дайте на хората от селото да ги разчленят гадните мангали

Добавете Вашия коментар

TOP