Борисов: Повече от всички искам на полицаите, пожарникарите и военните да се вдигат доходите

26 Септември 2017 | 14:11
0 коментара
Политика

Аз повече от всички искам на полицаите, пожарникарите, военните, както на учителите и пенсионерите, да се вдигат доходите. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов.

„Правим всичко това да се случи. В момента, когато сложим чертата и видим приходите, ще помислим и за тях. Обещал съм им, знаят, но на нас не ни отива да говорим празни приказки. Нито ни отива да направим същото, което направихме през 2014 г. Тръгвайки си без никакво финансово обезпечение вдигнаха с 250 млн. лв. заплатите на МВР и нашето правителство от първия ден започна да ги изплаща. Така не се прави“, подчерта Борисов.

Той бе категоричен, че затова всяко нещо трябвало да бъде финансово обезпечено, за да не „банкрутираме накрая“. Запитан кога ще даде отговор на полицаите, които от 1 януари догодина всеки ден ще протестират, премиерът отвърна, че никога не е работил под натиск.

„Тези, които ми поставят ултиматуми - със служебни коли, офиси, заплати, с всички привилегии в МВР - не им отива. Ще се срещна с тях, когато пожелаят, ще им дам финансовите параметри, ще им обясня какво правят колегите, защото трябва и за Съдебна полиция да се даде, трябва и за линейки, санитари и не може всичко наведнъж“, посочи Борисов.

Той припомни, че в началото на мандата на правителството приоритет са минималните пенсии, учителските заплати и образователната инфраструктура.

„Ще дойдат, ще извадим сметките с министрите на вътрешните работи и отбраната, и в спокойна обстановка ще кажем-с това разполага държавата. Популистко и лесно е да изляза и да кажа ще дадем 1 млрд. лв. повече. После данъкоплатците трябва да го платят. Ние така платихме за НЗОК 450 млн., така платихме „Спартан“-и, „Кугър“-и, еърбъси. С всяко идване започваме да плащаме борчове, а никога не сме оставяли борчове“, каза премиерът.

Борисов посочи, че заради борбата с контрабандата има милиарди повече в бюджета. От друга страна той коментира и избора за нов състав на ВСС и го определи като независим. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP