Борисов: Готов съм да си тръгна, но правителството да продължи

05 Август 2020 | 12:51
0 коментара
Политика

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е готов да подаде оставка. "Готов съм да кажа още днес датата, на която да дам оставка, но искам да го обсъдя още веднъж с коалиционните партньори. Важното е правителството да продължи", отсече той. И направи своеобразен отчет на трите години от мандата си на спешната конференция на ГЕРБ, свикана от него. Той обаче предупреди - на места имало все още дерибеи, и ако той не се намесел, държавата щяла да продължи да страда. 

"Сега блокират магистрали, а преди нас нямаше какво да блокират. Играят си с метрото, след няколко дни ще имат възможност да блокират още 8 спирки. Видно е какво сме направили, то се ползва от хората. Най-важното е, че по време на финансовата криза не само запазихме държавата, а да вдигаме БВП с милиарди на година и винаги сме били в двойката или тройката на най-бързо развиващите се държави. Много усилия положих", коментира той. 

Министър-председателят изтъкна, че България продължава да има най-малък външен дълг. Има ли значение това за младите хора, попита той. И се примоли на симптизантите да не отговарят на улични провокации.

И отсече: "Аз съм най-проверяваният политик в България". 

11 пъти печеля избори с вас, обърна се той към членовете на ГЕРБ. Три пъти след служебно правителство. „Не вярваме на Радев, но какъв ни е проблемът със служебно правителство? Никакъв. Само че без НС не може да удължава извънредното положение, ако епидемията наесен нарасне, не могат да се вземат заеми, ако икономиката блокира, не могат да се променят закони, не могат да се удължават срокове. Ако се открие лечение или ваксина, само НС може да даде решение за търгове. Няма как да се актуализира и бюджетът, за да се направят плащанията към народа и бизнеса. Няма да има и Бюджет 2021. Без парламент не могат да бъдат променени и данъчните закони, без него няма как да се увеличат парите за безработица, няма как да има промени в мярката 60/40", напомни Бойко Борисов.

Очаквайте подробности!

Добавете Вашия коментар

TOP