Бойко Борисов: Ред, развитие и разбирателство се постигат с диалог, а не с юмрук!

23 Август 2020 | 23:40
0 коментара
Политика

Тоталитарните режими прекършиха милиони човешки съдби, историята трябва да се помни, за да се взимат правилните решения дори когато са трудни за взимане.

 Това написа на официалния си профил във Facebook премиерът Бойко Борисовпо повод 23 август – денят, в който Европа почита жертвите на национал-социалистическия, комунистическия и други тоталитарни режими.


„Тоталитарните режими прекършиха милиони човешки съдби. Насилието и жестокостта, с които бяха потъпквани основни свободи, нямат място в днешния свят! Няма място и за националсоциализъм и комунизъм. Убеден съм, че няма място и за реваншизъм и разделение“, пише министър-председателят.

„Вдигнатите юмруци и умишленото подклаждане на напрежение между гражданите не са символ на демокрацията.
 

Правова държава не се постига с грубо нарушаване на правовия ред, както се внушава днес.
 

Историята трябва да се помни, за да се взимат правилните решения дори когато са трудни за взимане.

 

Вярвам, че ред, развитие и разбирателство се постигат с диалог, а не с юмрук! Затова нека ги отстояваме с дела.
Поклон пред паметта на жертвите на тоталитарните режими!“, посочва Борисов.

 

 

Епицентър.бг припомня, че  23 август е Ден на паметта на жертвите на тоталитарните режими на 20-ти век.

Официалното наименование у нас е Ден на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и другите тоталитарни режими и за почитане паметта на жертвите им.

 

Решението бе взето на 27 ноември 2009 г. от 41-вото Народното събрание по предложение на депутата от Синята коалиция Лъчезар Тошев.
 

Представители на ГЕРБ, СДС и на Съюза на репресираните поднесоха  днес цветя на мемориала на жертвите на комунизма в градинката на НДК. Отслужена бе и панихида в памет на жертвите на комунизма в параклиса „На всички български мъченици“.

 

По-късно и членове на ГЕРБ се поклониха пред паметника и положиха венец. 

„Време е да покажем като общество, че сме се поучили от уроците на историята и имаме мъдростта да взимаме правилните решения. България е направила своя цивилизационен избор и той е безалтернативен. Ето защо трябва да заклеймяваме всички недемократични движения. Не съм изненадан, че днес отсъстваха представители на БСП, но силно ме озадачи липсата на други партии, определящи себе си като „десни“ и борещи се за демократична България“, посочи депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев.Епицентър

 

 

Добавете Вашия коментар

TOP