Богдан Боцев става депутат

06 Октомври 2022 | 16:33
1 коментара
Политика
Богдан Боцев става депутат

Увеличиха се народните избраници от Благоевград и Гоце Делчев.

Това стана възможно след подадени от водачите на листи Цончо Ганев и Корнелия Нинова заявления за оттегляне и ползване на мандати в Бургас и София.

В парламента за пореден път влиза гоцеделчевецът Богдан Боцев. Той събра 2102 преференции в своя полза на 2 октомврии езмести втория в лестата на БСП професор Георги Миайлов.

За първи път депутат става благоевградската адвокатка Цвета Рангелова. Тя е с мандат на "Възраждане". Цонча Ганев освободи място на лидерката на партията в Пиринско. Цвета Рангелова беше общински съветник преди години в Благоевград, но от друга партия.

Добавени коментари

Игор публикува:
06 Октомври 2022 | 18:05
Въведете коментар...Утре сутрин е заседанието на Общински съвет – Благоевград. Областният управител върна решението за рекордния заем от 17.4 млн. лв., поради редица нарушения на закона. Законът ги задължава да гласуват решението отново най-късно утре. Те не искат да изпълнят закона и са извадили точката от дневния ред. Ако не гласуват, ще се счита, че потвърждават решението „мълчаливо“. „Мълчаливо потвърждение на незаконно решение“, би бил е един печален символ на работата на този общински съвет. Отново - става въпрос за: 1. Най-големият заем в историята на Благоевград, 2. Заем от който, 11 млн. са за общински аквапарк и паркинг с детински очаквания за посещаемост, без проект и без количествени сметки; 3. Заем, от който 6 млн. лв. са за незнайно какъв ремонт на Бачиново, но по окрупнените сметки, публикувани от кмета, половината пари са за „преасфалтиране“ на алеите. 4. Заем срещу който има най-голямото гражданско недоволство в града (поне откакто аз се помня). Ще бъда пред зала 22 Септември в 9:00. Влизаме в залата в 9:20. Призовавам всички будни джумалии да бъдат там и да видят с очите си как се управлява нашия град.

Добавете Вашия коментар

TOP