Блудство с 12-годишно момиче, насилникът е хванат, но после пуснат на свобода

12 Февруари 2024 | 14:37
0 коментара
Криминално
България
Блудство с 12-годишно момиче, насилникът е хванат, но после пуснат на свобода

Полиция и прокуратура разследват случай на блудство с малолетно дете в Белослатинско. Веднага след деянието за 24 часа е бил задържан евентуален заподозрян, но след това е бил освободен, показа репортаж в предаването „Тази сутрин“ на Би Ти Ви. Напрежението в населеното място ескалира с всеки изминал ден, тъй като мъжът се разхождал свободно из селото и твърдял, че е невинен. Близките на момичето настояват за незабавен арест, за да не се стигне до саморазправа.

 

Историята е от село Търнак. 12-годишното момиче е навън с братчето си, когато мъж от селото предлага да ги закара до дома им. Децата го познават и се съгласяват, разказват близките. Впоследствие обаче той сваля момчето от колата и потегля с момичето в неизвестна посока. Тъй като то не се прибира дълго време, започва издирване, но без успех.

„Взел ги е и не ги е върнал до сутринта – били са до пет часа извън селото. Гаврил се е с нея. Има доказателства от съдебен лекар. Той не беше задържан дори за 24 часа, пуснали са го почти веднага“, твърди Илияна Пелова, майка на момичето. Задържаният и впоследствие освободен жител на селото е 36-годишен, семеен, има четири деца.

„Хората ги е страх. Вече от три дни не си пускат децата на училище, защото ги е страх, този човек може да извърши друго престъпление. Имаме две жалби в прокуратурата. Очакваме да си свърши работата, защото човекът е криминално проявен. Нашите очаквания са той да бъде задържан, за да няма ексцесии, да няма проблеми“, обяснява вуйчото на момичето Слави Борисов. „За нас не е добре, той го е направил с това момиче, но утре ще направи същото и с нашите деца. Аз имам внучка в училище, от понеделник няма да я пусна в училище“, твърди жена от селото.

Добавете Вашия коментар

TOP