Близо 140 роми нападнаха с камъни горски служители и жандармерията в Петрич

04 Февруари 2017 | 11:54
0 коментара
Общество

Близо 140 роми от махалата в Петрич нападнаха с камъни горски служители на териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие, жандармеристи и инспектори от РДГ Благоевград, съобщиха от пресцентъра на ЮЗДП-Благоевград.

По време на съвместна акция срещу незаконната сеч на 3 февруари, около 17.00 часа, проверяващите екипи задържат 6 каруци и един лек автомобил, натоварени с незаконно отсечени дърва за огрев. При конфискуването и транспортирането на превозните средства и дървата набързо се събира голяма група роми, които оказват яростна съпротива. Започват да замерят с камъни и дървета горските служители и органите на реда. Наложило се полицаите да възпроизведат няколко изстрела във въздуха, за да усмирят агресивната тълпа. Въпреки яростната съпротива горските служители са конфискували дървата за огрев. По време на акцията в ромската махала на Петрич е открит незаконен склад, който продавал нелегално добити дърва. Задържани са 3 куб. метра тополова дървесина.

"Въпреки опитите да възпрепятстват работата ни, продължаваме с акциите срещу незаконната сеч в гората", категоричен е директорът на Югозападното държавно предприятия инж. Дамян Дамянов.

Добавете Вашия коментар

TOP