Благоевградските ресторантьори солидарни с колегите си в страната, излизат на протест в София

27 Януари 2021 | 10:53
0 коментара
Общество

Представители на ресторантьорския бизнес в Благоевград се включват в националния протест на собствениците и персонал на затворени заведения в страната. Протестът ще се проведе днес пред Министерския съвет, под мотото "Марш към свободата" и се организира от браншови организации.

Освен отваряне от 1 февруари от бранша настояват и помощите за затворените заведения да се изплащат в рамките на календарния месец, за който е кандидатствано, а работещите в сектора, който е принудително затворен, да бъдат компенсирани достойно. Това каза за Радио Благоевград Васил Димитров, зам.-председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Благоевград. Според него не е справедливо ресторантите да са затворени, а големи вериги магазини да са препълнени с клиенти ежедневно. 

“Не разбирам каква е логиката да се отварят всички бизнеси, с изключение на нас. Каква е логиката в големите супермаркети да няма опасност от заразяване, а при нас да има?”

Димитров посочи и още един проблем - магазинчетата за алкохол и цигари, пред които всеки ден има струпване на десетки клиенти и никой не контролира това. Васил Димитров посочи, че над 30% от работниците в ресторантьорския бизнес се преориентират и започват работа в други сфери, което поставя пред огромно изпитание собствениците, когато заведенията отворят отново.

Добавете Вашия коментар

TOP