Благоевград позеленя на ковидната карта, спад на заразените

12 Август 2022 | 10:45
0 коментара
Общество
Благоевград позеленя на ковидната карта, спад на заразените

Пикът на лятната ковидна вълна в Пиринско отминава. Броят на заразените с доминиращия вариант „Омикрон“ започна чувствително да намалява. Двуседмичната заболеваемост в Югозападна България спадна под 300 на 100 000 души. Благоевградска област, която е в първи регион заедно с Перник, Кюстендил и София, излезе от „жълтия” етап и се върна в „зеления“.

Добрата новина е, че позеленя и цялата ковидна карта в страната. Към вчерашна дата броят на новите регистрирани случаи е 1429, от които 66 са в Пиринско.

Намалява и броят на хоспитализираните пациенти в МБАЛ – Благоевград. Вътрешно отделение, което остана без 4 медсестри и 1 санитарка, които се заразиха с Ковид-19, ще трябва да се справи със собствени сили. Подкрепление няма, а очакванията, че ще бъде изпратена поне една медицинска сестра, не се оправдаха. Оказа се, че няма желаещи да дават платено дежурство. Така д-р Румен Кондев отново е в ситуацията „и сам воинът е воин“ и може да разчита единствено на себе си и на трите медсестри за лечението на пациентите.

Радостното е, че състоянието на заразените 4 медсестри се подобрява и след като оздравеят, някои ще се върнат отново на работа другата седмица./струма/

Добавете Вашия коментар

TOP