Бивш шеф на реанимацията в благоевградската болница е санкциониран за отрязано дърво

04 Май 2020 | 10:56
0 коментара
Общество

Бившият шеф на реанимацията в благоевградската болница д-р Борислав Балдин, който вече е пенсионер, е санкциониран за отрязано дърво. Това стана след проверка на специалисти от Общинска администрация по подаден сигнал от съседа му в кооперацията под кортовете на Ловния дом Георги Митревски. Възрастният мъж поиска думата от „Струма“ да алармира обществото за незаконна сеч:

„Търпях, когато д-р Балдин си изля циментови заграждения зад кооперацията, за да си направи зеленчукови градини. Сложи мрежи и огради терена, което не знам колко е законно и има ли разрешение да го прави. И миналата година гледа зеленчуци, но сега вече оформи градината на две нива, с масивна бетонова основа за оградата. Точно до нея и срещу моята спалня имаше една черница, дърво на над 40 г. сигурно, напълно здраво и всяка година раждаше страхотни черници. Вчера гледам – отрязана! Не знам д-р Балдин ли го е направил, но циментовите заграждения са негови и подозирам, че е искал да влиза светлина в градината му. Районът не е двор към кооперацията, той си е собственост на общината. Възмутен съм, че ей така някой посяга на дърво, расло толкова години, и то без да му трепне окото! Това преля търпението ми за добро съседство! Не знам как така някои заграждат и си правят градини върху места, които не са техни, и без всякакво притеснение унищожават гора, за която не са се грижили и ден!“.

Оказа се, че за отсечената черница в общината е подаден и втори сигнал,пише струмабг.  Общинските служители, направили на място проверка, констатирали, че д-р Балдин е отсякъл дървото без разрешение. За нарушението му е наложена максималната по фиш санкция, предвидена в Наредбата за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Благоевград.

Добавете Вашия коментар

TOP