Бивш полицейски шеф в Благоевград стана оръжеен инспектор

25 Март 2022 | 10:34
5 коментара
Общество
Бивш полицейски шеф в Благоевград стана оръжеен инспектор

Бивш шеф на "Охранителна полиция" - Благоевград премина на работа в кюстендилската дирекция на МВР.

Уволненият преди месеци и пратен понижен в Банско - Антон Доклев, вече е инспектор в КОС и отговаря за оръжието и и общоопасните средства в Кюстендил и региона.

Доклев бе отстранен от благоевградската полиция със заповед на директора Георги Кандев миналата есен. На поста веднага бе назначен Венелин Станков, който дейде от Второ полицейско управление в столичната дирекция на вътрешните работи. Припомняме, че Георги Кандев понижи началниците на "Криминална полиция" и "Охранителна полиция", съответно Димитър Кръстев и Антон Доклев. Изпрати ги на работа в районните управления в Гоце Делчев и Банско. Кръстев обаче не отиде в Гоце Делчев и отпраши на служба в столицата. Доклев пък излезе в 6-месечен отпуск по болест.

Антон Доклев влезе в системата на МВР с летящ старт. Преди това беше пазач в свинекомпекса край благоевградското село Зелен дол. Той е втори братовчед на бившия благоевградски кмет Атанас Камбитов.

През 2019 година Общината удостои Доклев с приз “Пример за професионализъм и гражданска ангажираност” по време на тържествена сесия за празика на Благоевград./ е новина/

TOP