Бедственото положение в Пиринско продължава

13 Декември 2021 | 14:52
2 коментара
Общество
Бедственото положение в Пиринско продължава

Подкопан е Покровнишкия мост, пристигна шефът на пожарната гл.комисар Никола Николов

Тази нощ водите на река Струма са подкопали основите на моста към благоевградското село Покровник. На място преди обед пристигна директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

Сутринта оглед направиха екипи на полицията и Областното пътно управление. Взето е решение за затваряне на участъка, свързващ населените места в този район с областния център. Обходният маршрут за и от града е през митническия терминал. Още снощи в Пиринско няколко общини обявиха бедствено положение, а днес към тях се присъедини и Кресна. Най-тежко е положението в Петрич, Гърмен, Симитли и Благоевград. Беласица е едно от селищата в Петричко, които са най-пострадали от водното бедствие.

В селото придошлите дерета запушват канализацията, а водата избива в дворовете. Петър Ангелов се шегува, че от вчера има собствена река, която минава през имота му: „В момента е невъзможно да се извадят колите. С малко дете съм, Опитваме се някак да се справим”, каза той. Дъждът в Беласица е разрушил няколко улици. Наводнени са десетки къщи.Селото е на границата с планина Беласица.

Водата от придошлите дерета за минути е помела всичко по пътя си.„Има много залети дворове и градини, както и наводнени мазета и отнесени улици. На много места се виждат и водопроводни и канализационни тръби. Поне половината от улиците в селото са непроходими”, каза кметът на селото Велик Филчев. Днес сутринта в община Кресна също е обявено бедствено положение, съобщи кметът Николай Георгиев.

Причината е, че заради скъсания главен водопровод всички населени места в общината са без вода: "Аварията е сериозна. Като големина не е много - около 15 метра, но е на лошо място. Екипите на ВиК работят от сутринта", каза кметът Георгиев пред радио Благоевград, който изрази надежда до два дни проблемът да бъде отстранен.

Добавени коментари

Е й? публикува:
13 Декември 2021 | 22:14
От кога пък е срамно мъж да налита по жени? Нищо де, вие си го рекламирайте на жените си, щом може да поеме по много, и вашите задължения ще отметне.
Банскалия публикува:
13 Декември 2021 | 17:19
Скъпи жители на Община Банско,не искам да се притеснявате за нищо!Стойчо Баненски ще се погрижи за нас,така както се грижи за своите любовници(Петя Ваканчина и Мира Колчагова)!

Добавете Вашия коментар

TOP