Арестуваха шефа на Трето РПУ и шестима полицаи в Пловдив. Рашков пристигна в града

19 Май 2021 | 13:24
1 коментара
Общество

При акция на Окръжна прокуратура Пловдив и Вътрешна сигурност на МВР са арестувани 7 полицаи, сред които и директорът а Трето РПУ Самуил Хаджиев.

Това съобщи Окръжният прокурор Румен Попов, циитран от БНР.

 

Във връзка с акцията министърът на вътрешните работи Бойко Рашков и директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“ ст. комисар Стефчо Банков ще направят кратки изявления. Това съобщи за Радио „Фокус“ - Пловдив говорителят на ОДМВР.


Окръжният прокурор Румен Попов обясни, че в ареста са общо 12 -13 души, разследвани за тежки криминални престъпления, длъжностни престъпления и престъпления против правосъдието, корупция, наркотици и проституция. Срещу тях разследването е продължило повече от 6 месеца, операцията е планирана и няма нищо общо с политическите смени в държавата.

"Не съвързвайте тези действия с каквито и да е политически фактори", каза Попов. И допълни, че това не е акция срещу пловдивската полиция, "която работи безупречно", а срещу тези, които нарушават закона.

Прокуратурата не се съобразява с това дали има служебно правителство или не.

Операцията започна тази сутрин от Трето РПУ и продължава в момента, като не са изключени и още арести, допълни прокурорът. "Престъпленията не касаят купуване на гласове. Подкупи и проституция - и в тази посока се работи", каза още той.

Арестуваният Самуил Хаджиев за кратко време се издига от патрулен полицай сержант в Четвърто районно, през инспектор в Пазарджик, началник на районното в Раковски до началник на Трето районно.

Самуил Хаджиев е роден през 1987 година в Кричим. През 2017 г. е добил бакалавърска степен по специалност "Защита на националната сигурност“ във Варненски свободен университет. В системата на МВР започва работа през 2011 г. като полицай в РДГП "Елхово“.

От 2013 г. заема същата длъжност, а впоследствие става и старши полицай, в сектор "Охрана на обществения ред“ в Четвърто РУ – Пловдив. В периода 2014-2015 г. е младши разузнавач в сектор "Криминална полиция“ на същото подразделение, а през 2018 г. е назначен като разузнавач в отдел "Криминална полиция“ при ОДМВР – Пазарджик.

От 21 август 2019 г. е полицейски инспектор в сектор "Охранителна полиция“ на Шесто РУ – Пловдив. След това застава начело на РУ Раковски. От зимата на 2020 година е шеф на Трето районно.

За постигнати високи професионални резултати по време на службата си в МВР е награждаван многократно.
 

 

Бойко Рашков за акцията в Пловдив

 

Добавени коментари

Радчи публикува:
19 Май 2021 | 15:52
И в Разлог се чакат

Добавете Вашия коментар

TOP