Ани Салич и шефът на БГ радио Николай Янчовичин не бяха удостоени със званието "Почетен гражданин на Благоевград", с престижното звание се окичи инж. Костадин Ангов

25 Май 2016 | 11:02
0 коментара
Общество
Ани Салич и шефът на БГ радио Николай Янчовичин не бяха удостоени със званието Почетен гражданин на Благоевград, с престижното звание се окичи инж. Костадин Ангов

ТВ водещата Ани Салич и шефът на БГ радио Николай Янчовичин не бяха удостоени със званието "Почетен гражданин на Благоевград". И двамата получиха по 22 гласа "за", които не стигнаха за присъждане на престижното отличие, съобщава репортер на Pirinsko.com.

С 22 гласа „За“, 7 „Против“ и 6 „Въздържал се“ ОбС-Благоевград отхвърли предложението за присъждане на званието „Почетен гражданин“ на Ани Салич. По правилник, за да бъде прието едно предложение, за него трябва да са гласували 2/3 от местните парламентаристи или 28 гласа „За“. Телевизионната водеща Ани Салич е познато лице от новините на национална телевизия. Тя е родена в Благоевград на 22 април 1969 г. Завършила е Езикова гимназия Благоевград.

Местните парламентаристи също така отхвърлиха предложението за удостояване със званието „Почетен гражданина на Благоевград“ и на Николай Янчовичин. От 37 гласували съветници 22 бяха „За“, 6 „Против“, а 9 се въздържаха. Николай Янчовичин е изпълнителен директор на БГ Радио.

ОбС-Благоевград присъди званието „почетен гражданин“ на инж. Костадин Ангов с 34 гласа „За“, 1 против и 2 „Въздържал се“. Неговата кандидатура за удостояване със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ беше издигната по предложение на Камарата на строителите в Благоевград

В периода между 1980 и 1989 година той е директор на Домостроителния комбинат в Благоевград и успява да организира изграждането на 12 000 апартамента в града и по този начин окончателно решава жилищния проблем.

Костадин Ангов също така е конструирал сградите на бившето кино „Никола Калъпчиев“ в Благоевград, Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия (бившият строителен техникум) и комплекс „Мототехника“.

Той е и строител на черквата на Ванга в Рупите.

Добавете Вашия коментар

TOP