Александра Клечерова с трето място от юбилейното X-то издание на Националния приз „Студент на годината"

24 Януари 2017 | 12:56
5 коментара
Общество
Александра Клечерова с трето място от юбилейното X-то издание на Националния приз  Студент на годината

Четвъртокурсничката Александра Клечерова от Банско, възпитаничка на ЮЗУ "Неофит Рилски" – гр. Благоевград, специалност „Българска филология“ се класира на трето място в категорията „Бакалавър“ в  юбилейното X-то издание на Националния приз „Студент на годината". Почетното трето място бе награда и признание за нейните заслуги  за и извън образованието.

На церемонията „Студент на годината“,  Александра бе единственият представител на филолозите както за университета, така и за категорията, в която е номинирана.  Организирана от Националното представителство на студентските съвети и Министерството на образованието и науката, церемонията се състоя в аулата на Софийския университет в навечерието на новогодишните празници.

Александра е в челната петица в класацията сред студентите бакалаври. От началото на миналата година Александра разработва дипломна работа на диалектоложка тема, свързана с банския говор. През годините си на обучение  получава редица отличия от участия в конкурси и извънаудиторни събития.

Призът "Студент на годината" се връчва всяка година, като през 2016 година се навършиха и 10 години от учредяването му по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България. Първото издание на конкурса се провежда през Декември 2006 година с идеята всяка година да бъдат отличени най-добрите студенти и докторанти в българските висши училища.

Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

Александра Клечерова с трето място от юбилейното X-то издание на Националния приз  Студент на годината

Добавени коментари

За коментиралите досега публикува:
25 Януари 2017 | 14:53
Статията е за Александра Клечерова от Банско,а не за дебилния и баща.Успех,Алекс!
Върни тия крави публикува:
24 Януари 2017 | 17:10
Какъв пич е тоя долнопробен селяндур. Най-злобният и прост човек в цело Банцко.
Наше лошо нема публикува:
24 Януари 2017 | 16:24
Не злорадствайте,моля!Митката Клечеров винаги е бил пич.Вижте каква убава и умна мома е отгледал.
Мотиката публикува:
24 Януари 2017 | 15:42
Гордеем се с Александра! Тя е постигнала това само и единствено благодарение на труда си. И въпреки баща си, който е емблемата на Банско за простотия и бабаитлък.Браво, Александра!
Банско публикува:
24 Януари 2017 | 14:55
Браво, Александра! Ти си нашата гордост! Всичко това го дължиш на труда си и на своята упоритост! Продължавай все напред и нагоре!

Добавете Вашия коментар

TOP