85 служители на полицията в Благоевград бяха наградени послучай професионалния им празник

08 Ноември 2023 | 11:08
2 коментара
Криминално
Благоевград
85 служители на полицията в Благоевград бяха наградени послучай професионалния им празник

На 8 ноември – Архангеловден – традиционно се отбелязва професионалният празник на българската полиция. Той е честван за първи път през 1924 г., като инициативата за отбелязването му е на софийския градоначалник о. з. подполк. Георги Кисьов. 

Тогавашният министър на вътрешните работи и народното здраве Иван Русев приема идеята и с одобрението на Софийския митрополит денят на св. Архангел Михаил (21 ноември по стар стил) става празник на полицаите. 

С решение на Министерския съвет, по предложение на Националния полицейски синдикат, традицията 8 ноември да се чества като професионален празник на българската полиция е възстановена през 1999 г. По повод празника вчера в двора на ОДМВР-Благоевград, от полицейски инспектор Летиф Парушев, деца от три училища в гр. Благоевград бяха запознати с професията полицай и имаха възможност да се докоснат отблизо до полицейски автомобил, полицейски мотоциклет и помощни средства, ползвани от органите на реда /каска, палка, белезници, жилетка, радиостанция/. Истинско възхищение у малчуганите породиха четириногите полицейски помощници Нерон и Аякс, които демонстрираха пред тях уменията си да изпълняват различни команди и да залавят извършител на престъпление. 

В навечерието на празника, в знак на почит към загиналите полицаи при изпълнение на служебния им дълг, от директора на ОДМВР-Благоевград – старши комисар Даниел Димитров, заместник директора на ОДМВР-Благоевград – комисар Красимир Уроджолов, началника на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Благоевград – комисар Димитър Ичев, директора на РДПБЗН-Благоевград – комисар Валентин Василев и директора на ТДНС-Благоевград – г-н Росен Стойнев бяха поднесени цветя на паметната плоча в двора на дирекцията. 

На тържествено събрание, за безукорно поведение, постигнати трайни резултати в служебната работа и продължителна служба в МВР, със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, с отличие „ПОЧЕТЕН ЗНАК“ НА МВР – III СТЕПЕН бе награден инспектор Бойко Костадинов – полицейски инспектор в група „Териториална полиция и контрол над общоопасните средства на сектор „Опазване на Обществения ред“ към отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Благоевград. 

За проявен професионализъм при изпълнение на важни служебни задачи бяха наградени полицейските служители участвали и разрешили заложническата криза в с. Вълково, общ. Сандански, както и колегите им установили и задържали извършител на тежко криминално престъпление, извършено на 10. 10. 2023 г. в района на ул. „Илинден“ в гр. Благоевград. 

По случай празника, за постигнати високи професионални резултати са наградени 85 служители на областната дирекция. 

Директорът на ОДМВР-Благоевград – старши комисар Даниел Димитров поздрави служителите по случай празника и изрази своята признателност и благодарност за проявения професионализъм, волята и търпението, които полагат ежедневно за активното противодействие на престъпността. „За мен е чест и удоволствие да ви поздравя по случай празника на българската полиция 8-ми ноември – Деня на Свети Архангел Михаил.

Няма как да не отбележа, че ежедневната ни дейност е много динамична и изпълнена с предизвикателства и трудности, но призванието да служим на обществото и да гарантираме сигурността и спокойствието на гражданите е дълг и чест за всеки един от нас. Бъдете достойни в делата си и удовлетворени от работата си. “ – каза той и пожела на служителите и техните семейства здраве и благополучие! 

/struma.com

Добавени коментари

Нн публикува:
08 Ноември 2023 | 13:00
Всички са на хранилката боклуци
Лъв със щраус публикува:
08 Ноември 2023 | 11:36
Официално облекло на "комисар"-нови скъсани дънки! Класа!

Добавете Вашия коментар

TOP