72-ма от Пиринско назначени на държавни постове с протекциите на БСП

22 Август 2022 | 09:14
7 коментара
Общество
72-ма от Пиринско назначени на държавни постове с протекциите на БСП

72-ма активисти и ръководни кадри на БСП в Благоевградска област са били назначени на държавни постове през 7-те месеца, докато социалистите бяха част от четворната коалиция, а Корнелия Нинова – вицепремиер и министър на икономиката и индустрията. За цялата страна бройката им е малко над 500, което показва, че в Югозапада е паднало най-мащабното уреждане на безработни социалисти.

Списъкът, изготвен от Министерския съвет, от два дни обикаля социалните мрежи и трупа преобладаващо негативни коментари. Проверка на Pirinsko.com показа, че не всички от списъка са започнали работа, а малка част от новоназначените все пак са спечелили мястото чрез конкурси, болшинството от случаите обаче директно са пратени на апетитни служби с принципал министерствата, които БСП получи миналия декември. Преди това от тях със или без мотиви бяха освободени предишните служители.

Начело на списъка за Благоевградска област логично е бившият областен управител Валери Сарандев, който е и областен лидер на БСП в Югозапада. Постът му е единственият политически, защото губернаторът е член на политическия кабинет и веднага след падане от власт на правителството той се оттегли доброволно от него.

Най-много са партийните назначения в системата на Югозападното държавно предприятие, която включва централата в Благоевград и всичките държавни горски и ловни стопанства на територията на областта. Тук са включени Василий Маринковски и бившият кандидат-депутат от БСП Емил Колевичин, които са в УС на ЮЗДП. Място в предприятието са намерили още Георги Манолов от Белица – като ръководител на звено „Одит“, общинският лидер на червените в Благоевград Любен Милев, който също оглави отдел в предприятието.

За партийни назначения по линия на БСП в списъка са посочени директорите на ДГС Марко Запрев, Филип Зайков, Илия Клечков, Иван Бакъшов, Росен Янев, Иван Герин, финансовият контрольор Гергана Чинкова в „ДГС Места”, та дори Елена Маркова, която се е ползвала от политическа протекция, за да започне работа като хигиенист в „ДГС Гоце Делчев”.

В Държавен фонд „Земеделие“ директор стана санданският общински съветник и настоящ кандидат-депутат Младен Тимчев, макар че той спечели конкурс за мястото, и то доста оспорван. Димитър Джойкев е включен в списъка като експерт във фонда, макар че и за това място имаше конкурс.

Червеният съветник в благоевградския ОбС Иван Станчев пък бе намърдан в „Рибарство и акваконтрол“.

Областна дирекция „Земеделие“ и общинските й структури се оказа истински спасителен пристан за останалите без работа социалисти. Тук кадровиците от БСП дори не си губиха времето да обявяват проформа конкурси и пратиха там бившия главен секретар на община Благоевград от екипа на Румен Томов Мария Захова като ръководител на областното звено, Костадин Шумантов стана главен счетоводител на дирекцията, Мария Тодорова – младши експерт, бившият зам. кмет Пролет Трифонова получи назначение като главен експерт,  а Александра Самарджиева и Владислав Зашев – като младши експерти в ОС „Земеделие” – Благоевград.

С партийни протекции от БСП с нови служби са още Габриела Сарафска и Йорданка Скаварданова в ОС „Земеделие” – Благоевград, както и Ангел Камбуров – в земеделското звено в Хаджидимово. Ангел Кобуров работи в общинското земеделие на Сандански, Йорданка Рускова – в Белица, Елена Чучулайна – в Банско, Сайди Шанай и Спас Икономов – в Гърмен, Филип Зайков – в Петрич, Надя Нинкова – в Гоце Делчев, и т.н.

Списъкът продължава с многото назначения в социалната сфера – Иво Ташев в Дирекция „Социално подпомагане” – Благоевград, Димитър Бучков в Якоруда, Валери Миленков в Благоевград, Мария Инджова в Петрич.

По партийна линия, според МС, са получили работата си Елисавета Стойчева в ТП на НОИ, Йордан Бучков от Разлог, който вече е служител в държавното дружество „Екоинженеринг РМ“ ЕООД, чийто принципал е Министерството на икономиката, Вангел Папалюгов от Гоце Делчев – ръководител на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, и Рени Иванова от Благоевград, служител в Система за агропазарна информация.

Огромна е групата и на новоназначените в Регионалната служба по заетостта и регионалните й поделения – бюрата по труда, които са разпознати от новия кабинет като БСП назначения. Тук са включени Радой Радев в Благоевград, Катя Плачкова и Йорданка Еринина в Разлог, Елена Туджарова и Мариела Къндарова в Сандански, Зоя Минкова и Гергана Орманлиева в Гоце Делчев, Лилия Льонева и Йордан Таранов в Петрич, Мария Пелтекова в Хаджидимово. 

Дори и финансово закъсалото държавно дружество „Напоителни системи“ е дало подслон по партийна линия на Николай Харизанов от с. Места. Ивайло Георгиев пък е получил назначение в „Язовири и каскади“, където отговаря за каналите Благоевградска Бистрица и Раловица.

Сред имената впечатление прави това на адвокат Александър Мановски, който стана член на РИК от квотата на БСП. В списъка на МОН той е посочен изненадващо за ръководител на Комисията за защита на потребителите в Благоевград, откъдето преди броени дни бе уволнен Любомир Палаханов. Вместо да се готви за встъпване в длъжност и да глади костюми, вчера Мановски замина на курбан при приятел в с. Демирево. Той разбра от репортера на „Струма”, че вече е началник на КЗП, и обясни, че нито е пращал СВ, нито някой някога се е свързвал с него да го пита иска ли да заеме овакантеното място, нито пък някой му се е обаждал да ходи да си получи заповедта.

72-ма от Пиринско назначени на държавни постове с протекциите на БСП
72-ма от Пиринско назначени на държавни постове с протекциите на БСП
72-ма от Пиринско назначени на държавни постове с протекциите на БСП
72-ма от Пиринско назначени на държавни постове с протекциите на БСП

Добавени коментари

Якоруда публикува:
24 Август 2022 | 13:13
В Якоруда е назначена от БСП, Ана Рашкова- Иванова, директор на Дирекция" Социално подпомагане"
Банскалия публикува:
23 Август 2022 | 19:29
В Банско назначенията на БСП се осъществяват от Дине Юнчов и новия “червен” лидер в сянка - Ване Еринин.Сега Юнчов ще си даде квотите по СИК на Джипсо,за да се опитат да вкарат Сашко Мацурев депутат,но пак няма да ги огрее.
Къце публикува:
22 Август 2022 | 16:08
Директора на ДГС Елешница - Илия Клечов - Марципане е от Герб не лъжете само е преместен - директора на ЮЗДП - Дамянов направи само размествания и уж е поставил нови кадри а всички са от Герб
Лили публикува:
22 Август 2022 | 15:49
Тоя валери Миленков къде ли не се подвизава! Че и в театъра беше! Така е - кадрите на БЛП/БСП от всичко разбират! За тях няма конкурси!
зозо публикува:
22 Август 2022 | 10:08
И какъв техен ред идва ? ПП вече обявиха, че искат да управляват с БСП и ДБ. БСП казаха същото. Така че, по-скоро очаквайте повече от същото.
Bh публикува:
22 Август 2022 | 09:27
Тая Пролет и тая Захова къде я направиха на ОДЗ.. Освен свирки друго не могат да правят.. Ама скоро идва и техния ред. Още 2 месеца само
верно еееееееее публикува:
22 Август 2022 | 09:20
има много имена които не са започнали работа което означава че комуната е преметала едни сивита от едно министерство в друго нема така пародия а сега пак навън

Добавете Вашия коментар

TOP