Сигурно ви се е случвало да си харесате рецепта, но бързо да се откажете от нея, тъй като съдържа прекалено много продукти, които липсват във вашия хладилник, пише сайтът „Попшугър“. Ето няколко идеи за вкусни и здравословни закуски с малко съставки, които ще ви заредят за един пълноценен ден.

Печено яйце в авокадо

Започнете деня си с тази силна закуска. Необходимите продукти са:

2 плодчета авокадо
4 яйца
1/8 чаена лъжиза пипер
1 супена лъжица нарязан див лук

Разрежете наполовина двете плодчета авокадо и извадете костилката. Издълбайте малко от вътрешността на авокадото, за да може вътре да поставите яйцето.

Поставете плодчетата в малка тава за печене. Разбийте по едно яйце във всяка половинка авокадо. Печете 15-20 минути в предварително загрята фурна. После добавете пипера и лука за вкус.

 

Закуска с канела и киноа

Тази сладка закуска е идеална за начало на деня. Необходимите продукти са:

2 ½ чаши киноа – сварена и изстудена
4 яйца
1/3 чаша ванилово соево мляко
1/3 чаша кленов сироп
1 чаена лъжица ванилия
1 супена лъжица канела

В купа разбъркайте яйцата, соевото мляко, екстракта от ванилия и канелата, докато се смесят хубаво. После добавете кленовия сироп и разбъркайте.
Добавете яйчената смес към сварената предварително и изстудена киноа. Разбъркайте с голяма лъжите и изсипете получената смес в леко намазнена тава. Печете в предварително загрята фурна около 25-30 минути, докато придобие златист цвят.

Йогурт в купичка от пъпеш

Тези освежаващи и вкусни купички от пъпеш се приготвят много бързо и лесно, а и са много здравословни.

Добавете йогурт в центъра на половин пъпеш и добавете любимите си летни плодчета отгоре – това може да са малини, праскови, кайсии – каквото пожелаете!