С хепънинг, бира и скара протестират днес срещу кмета на Петрич

23 Май 2015 | 17:35
0 коментара
Общество

След три дни на затишие опонентите на кмета на община Петрич Вельо Илиев отново се вдигат на протест. Този път обаче няма да се горят чучела на хората в общинското ръководство, няма да има и гневни речи на митинг, нито пък блокади на пътища. Протестиращите решиха да си направят един истински хепънинг с много студена бира, гореща скара и опитен диджей.

Те ще се съберат тази вечер в 20,00 часа на централния площад в южния град. Събитието се организира от Сдружението на строителите, които първи обвиниха през септември миналата година кметското ръководство в съмнителни обществени поръчки и злоупотреба с власт, в шуробаджанащина и работа на принципа „мой човек”. Те ще протестират, докато градоначалникът и екипът му не подадат оставки.

Строителните предприемачи в общината обвиниха общинското ръководство, че раздава обществените поръчки само на свои приближени фирми. В първия ден на тази седмица те окупираха сградата на общината, на следващия ден блокираха движението по пътя за Гърция. Прокуратурата в момента проверява дейността на общинското ръководство, след като се самосезира от излъчен телевизионен репортаж.

Хепънингът в събота ще премине под мотото "Всички заедно за нашето бъдеще". "Очакваме на площада всички, които искат ясни правила и прозрачност в общинската управа", обявиха организаторите от Сдружението на строителите. И за пореден път увериха, че протестът им е граждански.

Добавете Вашия коментар

TOP