Зърнопроизводители блокират бензиностанции из страната

24 Юли 2015 | 08:24
0 коментара
Общество
Зърнопроизводители блокират бензиностанции из страната

Зърнопроизводителите излизат на протест в различни краища на страната против наредба, която ги задължава до 31 август да монтират фискални и нивомерни устройства на всички видове селскостопански машини.

Монтирането на нивомерите се прави, за да се ограничи контрабандата на гориво. Зърнопроизводителите обаче финансово не могат да си позволят инсталирането на подобни устройства.

Затова в знак на протест в 9 часа тази сутрин фермерите ще паркират машините си до колонките на различни бензиностанции в няколко града у нас и ще започнат едновременно демонстративно да ги зареждат с гориво. По този начин те ще се противопоставят на новите правила и ще предизвикат големи колони от автомобили след тях.

В обръщение българските земеделски производители предварително се извиняват на гражданите за причиненото неудобство по републиканската пътна мрежа и по бензиностанциите в страната. "Вследствие на направените нормативни изменения от страна на Министерството на финансите, земеделските производители са задължени след 31 август да зареждат селскостопанската си техника на бензиностанции. Това ще бъде нашето общо ежедневие от 1 септември", заявяват зърнопроизводителите. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP