Златното момче на благоевградския кикбокс К. Илиев с две шампионски титли и купата за най-техничен състезател

21 Май 2021 | 08:43
0 коментара
Спорт

Златното момче на благоевградския кикбокс Кирил Илиев донесе за СК „Скаптопара“ две титли и купа от държавното първенство в стиловете на татами в Панагюрище. Той постигна двоен триумф на лайтконтакт и киклайтконтакт при 57-килограмовите, а убийственото превъзходство над съперниците и атрактивните хватки му осигуриха и престижната награда за най-техничен състезател. Шампионски дубъл направи и Антон Огорелков в кат. 63 кг. Николай Томанов бе непобедим в кат. 89 кг киклайт, в която бронзът остана за брат му Илиян, стигнал и до среброто в лайт-стила. Двамата се нагърбиха и с треньорските функции в помощ на по-младите си съотборници.

В надпреварата на юношите първи при най-тежките +94 кг стана Милан Богдански. Успешното представяне на бойците от областния център на Пиринско допълниха Никола Баталов при подрастващите и Алек Искрев при мъжете с вторите си места в кат. 79 кг и третокласираните Кристиян Попов в същата категория и Вероника Кьосева при девойките в кат. 46 кг. В дебюта си при малките Александър Хаджиев записа една победа, но подсказа за големия си потенциал.

Шампионатът събра 328 бойци от 21 клуба с рекордните 656 заявки за участие в трите стила – киклайт, лайт и пойнтфайтинг. Форумът беше последното състезание за родните кикбоксьори преди Европейската купа в хърватския град Карловац в края на идната седмица.

СТОЙЧО СТОИЦОВ/в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP