Златните момичета на художествената гимнастика черпят неземна сила от Ванга

08 Април 2024 | 09:57
1 коментара
Общество
Благоевград
Златните момичета на художествената гимнастика черпят неземна сила от Ванга

След свещен обред на Рупите

Ансамбълът повтаря ритуала на олимпийските шампионки

Момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика черпят неземни сили от Ванга преди Световната купа в София и олимпиадата в Париж. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева направиха духовно пътуване до Рупите в един от свободните си от тренировки дни.

Там момичетата се помолиха за успех в най-важната година от тяхната кариера. След това се снимаха на място в комплекса, което носи късмет на гимнастичките ни. До камъка с изглед към кръста на възвишението наблизо.

 

Момичетата от ансамбъла на Рупите
Момичетата от ансамбъла на Рупите

 

На същото място преди три години се снимаха предшественичките на настоящия ансамбъл. Точно преди олимпиадата в Токио Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова посетиха дома на Ванга. Направиха го заедно с индивидуалните състезателки Катрин Тасева и Боряна Калейн и целия щаб на националния отбор. Начело на групата бе президентът на федерацията Илиана Раева. Именно тя бе инициатор на посещението.

 

Олимпийските шампионки на същото място преди титлата в Токио
Олимпийските шампионки на същото място преди титлата в Токио

 

"Държах да отидем на Рупите, да попием от енергията там. Аз обожавам да ходя на това място", споделяла е Раева, която сама е изпитвала силата на дарбата на Ванга в живота си.

Там Диамантите почерпиха сили и вдъхновение от вълшебното място малко преди да отпътуват за Япония. Грациите се снимаха пред огромния каменен кръст, който също се свързва с благополучие. Той е с размери 30 м дължина и 15 м ширина. Вграден е в изстиналата лава на вулкана Кожух. Сега на същото място се снимаха и наследничките им, наречени от феновете на гимнастиката Перлите. Надяваме се това да донесе късмет и на тях.

Добавени коментари

Golyu публикува:
08 Април 2024 | 17:54
Реклама на" лолитките"! Черопели енергия от гроба на баба Вангелия, че как кокалите имат сила бре, кокалите са си кокали, няма значение чии са! Ако са ги мандръсали ергените, може и да са почерпили.

Добавете Вашия коментар

TOP