Злата Ризова, ОбС-Благоевград: Пускам петиция за спиране на минералната вода на хотел „Езерец“

15 Юли 2019 | 08:51
3 коментара
Общество

Пускам петиция за преразглеждане и отмяна на решението на Общински съвет – Благоевград, с което с минерална вода се захрани частният хотел „Езерец“. Мотивът да го направя е огромното недоволство на хората, декларирано в социалните мрежи от факта, че не е реализиран основният проект за захранване с минерална вода на общинския закрит плувен басейн, а вече собственикът на „Езерец“ Р. Калайджиев поставя искане за увеличаване на дебита за частното си  ползване. Възниква логичният въпрос какво ще се случи, когато минералната вода се отклони и към басейна, който е приоритет за общината и заради който от общинската хазна бе съфинансиран проектът за тръбопровода.

При обсъждане на идеята в местния парламент кметът Ат. Камбитов заяви пред всички съветници, че минерална вода има за всички. Сега обаче се оказва, че това съвсем не е така и дебитът, отпуснат за съвместната общинско-частна инициатива, не стига за нищо. Ако още 10 собственици на хотели поискат да бъдат захранени с минерална вода, очевидно е, че няма как да стане, но и няма основание да им се откаже.

Явно решението на ОбС – Благоевград, касаещо частно-публичното партньорство между общината и съветника Р. Калайджиев, бе взето прибързано и необмислено, след като породи толкова силна вълна на недоволство сред гражданите и десетки въпроси, сред които например защо не се направи поне 1 чешма с минерална вода, която могат да ползват всички жители и гости на Благоевград?!

Обявявам петицията за подкрепа в социалните мрежи.  Щом събера гласовете на 2000 недоволни, внасям в ОбС предложение за преразглеждане и отмяна на решението.

ЗЛАТА РИЗОВА, общински съветник в.Струма

Добавени коментари

Роки публикува:
17 Юли 2019 | 01:56
Да се върне водата на хората,или най-малкото референдум.Никой не може да се разпорежда с общонародна собственост,без допитване !
джумалия публикува:
15 Юли 2019 | 15:05
НЕ ОБИЧАМ ЗЛАТА, НО ИСТИНА Е,ЧЕ ГОРНО ДЖУМАЙЦИ СИ СПОМНЯТ КАК ПРЕД НАШАТА КЪЩА СРЕЩУ МАРЕШКИ ИМАШЕ ЧЕШМА С МИНЕРАЛНА ВОДА , КОЯТО Я ПОЛЗВАХА ВСИЧКИ ДЖУМАЙЦИ.А СЕГА СЕ ОБЛАГОДЕТАЛСТВАТ САМО ДВАМА СЕЛЯЦИ.
ДО ЗЛАТКА публикува:
15 Юли 2019 | 10:57
И КОИ СА НЕДОВОЛНИТЕ, ЧУДИШ СЕ ОТКЪДЕ ДА ИЗСМУКАШ НЕЩО И ДА ГО ПРЕСЪЗДАДЕШ КАТО ПРОБЛЕМ. ВЗЕМИ СИ ЧУКАЛАТА И СИ ОДИ НА СЕЛО, ПИСНА МИ ДА ТЕ ГЛЕДАМ, ТО БИВА, ТО МОЖЕ, АМА ПЪК ТВОЕТО КРАЙ НЯМА. САМО КРИТИКУВАШ И ТИ И ДОНЧО, А ДОСЕГА НЕ СМЕ ЧУЛИ ЕДНО СВЕСТНО И ГРАДИВНО МНЕНИЕ ОТ ВАША СТРАНА.......

Добавете Вашия коментар

TOP