Зимният кризисен щаб в Дупница вече действа

26 Ноември 2016 | 11:58
0 коментара
Общество
Зимният кризисен щаб в Дупница вече действа

 

Кризисният щаб за действия в зимни условия в Дупница вече e в 24-часова готовност да се събере – ако това се налага, обяви зам.-кметът на общината Крум Милев, който го оглавява.  В началото на следващата седмица, заедно с представители на полицията и пожарната, ще се направи  пълна и детайлна проверка на техниката на фирмата, спечелила поръчката за зимно поддържане. Общината ще координира действията при снеговалеж, като гражданите могат да подават сигнали денонощно на 0879 523 474 и 5 92 59″, добави Милев.

Както Kmeta.bg писа, след търг зимното почистване е поето отново от дупнишката фирма „Меридиан“. 1 9-20 лв. ще струва почистването от снега на километър в града. Общата прогнозна стойност за снегопочистването в общината е 135 496 лв.

Кметовете и кметски наместници на  16-те села, представители на полицията, на службата „Пожарна безопасност и защита на населението““, ВиК, отделите от общината, екип на фирмата, спечелила поръчката за зимно поддържане, се събраха да определят начините за дейстиве и разчетите при възникнали тежки зимни ситуации. Обсъдени са съвместните действия и координиране начина на работа между отделните институции и звена. Кметовете и кметските наместници посочили конкретните проблемни участъци в техните населени места, както и възникналите през миналия сезон проблеми, за да не се допускат отново. Започнало е поставянето по спирките за автобуси в града  на сандъци с пясък, като пясък в достатъчни количества ще бъде осигурен и по селата, за да могат кметовете да реагират своевременно при нужда, обявиха участници в срещата.

Добавете Вашия коментар

TOP