Зимата се завръща след няколко дни

09 Февруари 2024 | 16:03
0 коментара
Любопитно
България
Зимата се завръща след няколко дни

Слънце, кокичета и пролетни температури ни зарадваха през последните дни. На много места бяха отбелязани температурни рекорди, като в голяма част от страната температурите достигнаха до 20 градуса. В някои градове дори градусите стигнаха до 23.

„Хубавото време ще продължи до неделя. В събота и неделя ще има значителна облачност по високите етажи.

 

През уикенда ще има силен вятър в планините. Температурите ще бъдат между 14 и 19 градуса на север от планините и до 20-21 градуса по поречието на Дунав. В неделя вечерта започват валежи от дъжд в югозападните райони“, съобщи синоптикът Петър Янков за Bulgaria ON AIR.

 

 

Валежите ще обхващат останалите част от страната в дните след неделя.

 

Трайна промяна на времето се очаква в началото на следващата седмица. От сряда у нас ще има подходящи условия за усилване на валежите – повече в северните и западните части от страната. Валежите от дъжд ще преминават в сняг, стана ясно от думите на Янков в „България сутрин“.

Той посочи, че за февруари са характерни обратите на времето, а пролетта напомня за своето настъпване.

 

Синоптикът добави, че в неделя предстои обрат на времето с понижение на температурите и чести валежи. Пътните настилки ще бъдат хлъзгави. От сряда се очакват валежи от сняг. Снежната покрива ще бъде нетрайна, а около 20 февруари се очаква ново затопляне на времето.

Добавете Вашия коментар

TOP